2020, het beste jaar óóit!

Er ligt weer een nieuw jaar voor ons. We leven al weer in 2020! Aan het begin van een nieuw jaar is het de gewoonte om even terug te blikken en vooruit te kijken. Wat zijn jouw goede voornemens voor het komende jaar? God wil jou nieuwe kansen en mogelijkheden geven. Geloof dat 2020 voor jou het beste jaar óóit wordt!

Een goede nieuwe tijd
Veel mensen blijven leven in de overwinning van het verleden. Ze hebben eens, misschien 10, 20 of 30 jaar geleden, iets moois meegemaakt. Steeds denken ze terug aan de ‘goede oude tijd’. Maar God heeft vandaag een hele goede NIEUWE TIJD voor jou!

2020 is een NIEUW JAAR; een NIEUW BEGIN!
Het beste ligt niet achter je, maar vóór je!

Misschien ben je jouw passie voor het leven kwijtgeraakt. Je bent teleurgesteld in mensen; in God; in de kerk; in de regering; in je werk; in vrienden. Alles is anders gelopen dan je had verwacht. Je leven is een grote sleur geworden; elke dag is weer hetzelfde. Maar onthoud: vandaag is een NIEUWE dag!

Het nieuwe jaar is net begonnen. God gaat iets NIEUWS in jouw leven doen! Hij staat klaar om je NIEUWE dingen te geven. God zegt in de Bijbel:

‘Ik ben iets heel nieuws van plan. Kijk, Ik ben er al mee begonnen. Zie je het niet?’ – Jesaja 43:19

‘Nu zal Ik je nieuwe dingen vertellen waarover Ik nog niet eerder heb gesproken. Geheimen die je nog nooit hebt gehoord.’ – Jesaja 48:6

Nieuwe gaven en talenten
Denk niet te weinig van jezelf; denk niet dat je niets anders kunt doen dan wat je nu doet. Ontvang vandaag een nieuwe visie voor jouw leven. God wil nieuwe deuren voor jou openen en jou nieuwe gaven en talenten geven. Gebruik die gaven en talenten voor Hem. Houd je ogen open voor die nieuwe wegen, kansen en mogelijkheden.

Nieuwe dromen
Misschien had je eens een droom. Maar die droom is nooit uitgekomen. Vandaag kun je NIEUWE DROMEN dromen. Het feit dat jouw vorige droom niet is uitgekomen, betekent niet dat jouw nieuwe droom niet zal uitkomen. Blijf op God vertrouwen en geloof Hem op Zijn Woord.

Houd vast aan de gedachte: als deze deur sluit, dan opent God wel een nieuwe deur. Als deze droom mislukt, dan zal er wel een nieuwe droom komen. Onthoud: Gods weg is altijd de beste! Hij heeft het beste met jou voor.

‘Want Ik weet welke plannen Ik voor jou heb, zegt de HERE. Met deze plannen heb Ik jouw geluk voor ogen, niet jouw ongeluk. Ik wil jou weer een toekomst en nieuwe hoop geven.’ – Jeremia 29:11

Sta open voor nieuwe dingen
In Jozua 3 lezen we over het volk van Israël, dat voor de rivier de Jordaan stond. Jozua, de leider van het volk, wist hoe Mozes vroeger het volk door de Rode Zee had geleid. Toen hij zijn staf ophief over de zee, splitste het water in tweeën. Er ontstond een droog pad, waardoor het volk naar de overkant kon lopen. Toch stond Jozua open voor een nieuwe manier. God gaf hem de opdracht dat hij de priesters met de ark vooruit moest sturen.

‘Toen het volk zich in beweging zette en de voeten van de priesters die de ark van het verbond droegen het water raakten, begon het rivierwater zich plotseling ver stroomopwaarts bij de stad Adam, dicht bij Saretan, op te hopen alsof het een dam was! Het water beneden dat punt stroomde verder naar de Zoutzee, tot de rivierbedding droog stond. Toen stak het hele volk de rivier over ter hoogte van Jericho.’ – Jozua 3:14-16

Jozua had hetzelfde kunnen doen als Mozes, maar God wilde iets nieuws doen. Zo moeten ook wij openstaan voor nieuwe dingen. Verwacht dat God nieuwe dingen in jouw leven kan en gaat doen. Nieuwe dingen in je huwelijk, in je gezin, in je relaties, op je werk, in de kerk.

Een nieuw begin
Wees niet ontmoedigd als het niet gaat zoals jij gepland had. Blijf geloven en vertrouwen. Blijf dromen! God zal een nieuwe deur voor jou openen, om jou op jouw plaats van bestemming te brengen. Hij heeft alles onder controle. Sta open en verwacht nieuwe dingen in jouw leven. Dit nieuwe jaar is een nieuw begin! En vergeet het niet: 2020 wordt jouw beste jaar óóit!

Gebed
Bid met mij mee

‘Here God, ik ben U dankbaar voor het afgelopen jaar. Ik vraag vergeving voor alles wat ik verkeerd heb gedaan. Vandaag maak ik een nieuw begin met U. Ik zie uit naar de nieuwe dingen die U in dit nieuwe jaar gaat doen. Ik verwacht dat 2020 mijn beste jaar ooit wordt! U gaat mij nieuwe kansen en mogelijkheden geven. U gaat nieuwe deuren voor mij openen. Help mij om mijn ogen daarvoor open te houden, zodat ik niet zal missen wat U voor mij heeft. Ik bid dit in Jezus’ naam. Amen!’

Tags:
Next Post

Wallpaper: 2020, HET BESTE JAAR OOIT!