Alles komt goed!

Alles komt goed!

Speciaal voor Vaderdag heeft John T.L. Maasbach drie devotionals geschreven om vaders te bemoedigen. Als vader zijn er veel dingen die op je afkomen en die veel van je vragen. Het kan zelfs zo zijn dat je er niet altijd antwoord op hebt. Wees dan niet ontmoedigd, maar ontdek door het verhaal van Jaïrus hoe God je verder wil helpen in het vaderschap.

‘Aan de overkant van het meer ontvingen de mensen Hem met open armen. Zij hadden op Hem gewacht. Er kwam een man naar Hem toe die voor Hem neerviel. Het was Jaïrus, de leider van een synagoge. Hij smeekte of Jezus wilde meegaan naar zijn huis. Zijn enige kind, een meisje van twaalf jaar, lag op sterven. Jezus ging met hem mee en baande Zich een weg door de opdringende mensenmenigte.’ – Lucas 8:40-42

Dit verhaal raakt mij altijd diep, want er zijn momenten geweest dat ik me echt kon inleven hoe het voor Jaïrus geweest moet zijn. Bijvoorbeeld toen onze zoon Micha, als kleine jongen, een probleem met zijn longen had. Je voelt je zo machteloos. Hij lag in het kinderziekenhuis en we kregen geen goed verslag van de dokters.

Je voelt je als vader verantwoordelijk om voor je kinderen te zorgen. Op dat soort momenten spreken we die vertroostende woorden uit: ‘Alles komt goed, schat!’ Terwijl wij zelf niet weten hoe of wat we moeten doen. Maar radeloos hoeven we niet te worden, want wij hebben het Woord van God! Dit verhaal van deze vader, Jaïrus, laat zien wat we moeten doen, en belangrijker nog: naar Wie we kunnen en moeten gaan.

Jaïrus’ oplossing

Jaïrus had kunnen denken: ik moet bij mijn dochtertje blijven en haar hand vasthouden. Alles wees erop dat zij haar laatste uren inging. Hij had kunnen rennen naar dokters, medicijnen en naar nog zo veel mensen met kennis en goede bedoelingen. Ook had hij een kaarsje kunnen branden in de synagoge (religie). Of hij had het kunnen zoeken in het occultisme, de toverdokters en waarzeggers. Allemaal dingen waar men vandaag ook naartoe gaat in wanhoop.

Jaïrus | Ik heb alles bij Jezus gebracht en Hij heeft alles geweldig gemaakt

MAAR… Jaïrus ging naar JEZUS! Wij kunnen als vader niet ‘alles goed maken’, maar wij kunnen wel allemaal naar Hem die alles goed heeft gemaakt! Ik ben zo blij dat ik altijd naar Jezus kon en kan gaan. Door de jaren zijn er veel dingen gebeurd in de levens van mijn drie jongens. Ziekte, verdriet, voorziening nodig, leiding voor hun leven, enzovoort. Ik heb alles bij Jezus gebracht en Hij heeft alles goed gemaakt. Nee, GEWELDIG gemaakt!

Daardoor kon ik altijd vol vertrouwen tegen hen zeggen: ‘Rustig maar, ALLES komt goed!’ Zij weten zelf de weg naar Jezus. Wat een voorrecht dat wij hen zelf mochten leiden naar Hem. Maar ook nu zij al volwassen zijn, is het nog steeds mijn voorrecht om als vader naar DE Vader te gaan voor hen in Jezus’ naam! O ja, van wie heb ik het geleerd? Van mijn vader, Johan Maasbach. Bedankt, pap!

Lees ook: ‘Wat maakt jou een goede vader?’

Tags:
Next Post

De Heilige Geest DEEL 3