Als God liefde is …

Soms twijfel je of God liefde is. Je kijkt naar de ellende en het verdriet om je heen en in je eigen leven, en je begrijpt het niet. Het leven is breekbaar en tranen zijn er in overvloed. Maar God is liefde en Zijn liefde is sterk genoeg om ons te dragen.

1. Als God liefde is, stel je er dan voor open
Als je een muur om je hart hebt, dan houden wij Zijn liefde tegen. Deze muur kan onbewust gebouwd zijn door teleurstellingen en de onvervulde beloften van familie en vrienden. Misschien door enkele verschrikkelijke ervaringen in je leven. Maar deze muur van pijn en verdriet houdt de liefde tegen die je zo nodig hebt en waar je naar verlangt. Bid dat God je zal helpen die muur af te breken en laat God binnen.

2. Als God liefde is, vertrouw Hem dan
Hij is liefde en wie Hem ontvangt, ontvangt echte liefde. Hij stelt nooit teleur. Misschien heb je veel tranen laten vallen, maar Hij zal genezen en vreugde geven die groter is dan de tranen en het verdriet. Als je Hem niet vertrouwt, zul je van Hem wegrennen en je antwoord zoeken in andere dingen. Maar vertrouw op Hem; dan zul je Hem zoeken en op Hem wachten. Hij is sterk genoeg om jou te dragen in alle omstandigheden van het leven.

3. Als God liefde is, zal Hij jou genezen
Liefde heeft altijd het goede met je voor. God wil altijd het goede aan jou geven. Zijn verlangen is dat je gezond, gelukkig en vol van het leven bent. Als Zijn liefde door ons stroomt, dan geneest dat ons vanbinnen. Ons hart, onze gedachten, onze gevoelens en emoties: Zijn liefde weet er allemaal raad mee. Liefde zal ons genezen.

4. Als God liefde is, hoeven we niet bang te zijn
Zelfs voor de dood hoeven we niet bang te zijn. Hij draagt ons in dit leven en voorbij de deur van de dood. Welke problemen er ook in je leven zijn; wat voor muur er ook om je hart is; welke uitdaging er ook voor je ligt: we hoeven niet te vrezen voor wat er morgen komt … God is liefde! Liefde bevrijdt ons, beschermt ons, draagt ons en zorgt voor ons!

5. Als God liefde is, dan heeft liefde het laatste woord
Alle mensen zijn van God gescheiden door de zonden. Het is voor de mens onmogelijk om iets te doen om die kloof zelf te overbruggen. Maar de liefde van God heeft een weg gemaakt. God heeft Zijn Zoon, Jezus, naar deze wereld gestuurd en Hem aan ons gegeven.

Jezus kwam en stierf aan het kruis voor onze fouten. Zo betaalde Hij de prijs die geen mens kon betalen. Hij stierf, zodat wij zouden leven. De zonde roept dat wij schuldig zijn en verloren, maar Gods liefde zegt: ‘Nee! Ik heb voor hem/haar betaald en Mijn leven gegeven in ruil voor zijn/haar leven!’

‘Wij hebben de liefde van God leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde. Wie blijft liefhebben, blijft één met God.’ – 1 Johannes 4:16

Onze wens is dat jij ook helemaal vol van Gods liefde mag zijn. We weten dat jij het ook zo nodig hebt. Neem Jezus aan met je hele hart en voel Gods liefde deze kerst als nooit tevoren. Dank Hem en wees blij. God zal een bijzonder werk in jouw leven doen. Hij heeft een prachtig plan en een geweldige toekomst voor jou!

Lees ook: ‘Hoe vind ik echte liefde?’

Tags:
Next Post

De redding van het kindje Jezus