Lifestyle - Appelkerststerren

Appelkerststerren

Appelkerststerren: een makkelijk en lekker toetje voor het kerstdiner op school of thuis met familie en vrienden! Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Bestrooi de appel met suiker en kaneel of giet er een zelfgemaakte karamelsaus overeen. Dat wordt extra smullen!

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mes
  • Appelboor
  • IJsschep
  • Bakkwast

Bereiding appelkerststerren met kaneelsuiker:

  • Verwarm de oven voor op 200 ℃ en ontdooi de bladerdeegvellen.
  • Schil de appels. Verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels in schijfjes.
  • Maak een mengsel van kaneel en suiker naar smaak. Bestrooi de appelschijfjes met de kaneelsuiker.
  • Leg de appelschijf in het midden van het bladerdeegvel en snij vanaf de vier hoeken schuin in tot de appel
  • Vouw telkens 1 punt over de appel en druk de randjes goed aan.
  • Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Voor extra zoetheid kan je nog een beetje kaneelsuiker eroverheen strooien.
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat ze een beetje afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

Bereiding appelkerststerren met karamelsaus:

  • Verwarm de oven voor op 200 ℃ en ontdooi de bladerdeegvellen.
  • Schil de appels. Verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels in schijfjes.
  • Doe de suiker en het water in een pan en verhit op middelhoog vuur. Laat de suiker en het water smelten. Wanneer het mengsel begint te bubbelen, schud je de pan rond om de 30 seconden. Houd de pan goed in de gaten. Wanneer het mengsel bruin begint te worden, giet je de slagroom erbij. Blijf het mengsel roeren tot de karamelsaus glad is. Voeg daarna de roomboter erbij en roer het tot een gladde karamelsaus. Haal de pan van het vuur en giet de karamel in een kom. Je kan de overige karamelsaus bewaren in een hersluitbare fles of pot. TIP: voeg voor extra smaak 1,5 theelepel vanille-aroma toe aan de karamel en roer goed erdoorheen.
  • Doop de appelschijfjes in de karamel.
  • Leg de appelschijf in het midden van het bladerdeegvel en snij vanaf de vier hoeken schuin in tot de appel.
  • Vouw telkens 1 punt over de appel en druk de randjes goed aan.
  • Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Voor extra zoetheid kan je nog een beetje kaneelsuiker eroverheen strooien.
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat ze een beetje afkoelen en serveer met een bolletje ijs.
Tags:
Vorig artikel

Een feest van blijdschap

Volgend artikel

Tims Kerst