Lifestyle - Bemoedigende woorden CONGO

Bemoedigende woorden: Congo

Het moment dat ik uit het vliegtuig stap en mijn voet op Afrikaanse bodem zet, zie ik al zo veel verschillen met ons Nederland. Met de auto rijden we nog zo’n 30 minuten door de hoofdstad Kinshasa naar onze verblijfplaats. De weg ernaartoe lijkt een enorme chaos. Ik zeg opzettelijk ‘lijkt’, want in vergelijking met Nederland is hier geen enkele infrastructuur zichtbaar. Maar voor de inwoners en verkeersregelaars is dit alles de gewoonste zaak van de wereld!

Tot mijn grote verbazing zie ik een auto met de achterklep open, met daarin een doodskist. De kist wordt vastgehouden door een jongeman, omdat die er niet helemaal inpast. Niet veel verder wordt er een wild varken aan een halstouw naar de overkant getrokken. Alles wat ik zie, is heel indrukwekkend! Alles gaat hier anders dan in Nederland.


Vier dagen lang hebben we seminars in de kerk en elke avond een openluchtcampagne. Na de eerste dag besef ik hoe goed wij het eigenlijk in Nederland hebben. Vooral als ik denk aan ons zorgstelsel, de vele voorzieningen en uitkeringen, onze moderne ziekenhuizen, wegen, bruggen, trams, treinen enz.

We hebben zo veel reden om God te eren en te danken voor al deze geweldige zegeningen. Helaas zie je vaak het tegenovergestelde. Mensen in Nederland klagen over van alles en nog wat. Jammer, want zo hoort het niet te zijn!

In Nederland hebben de mensen het over het algemeen erg goed. Zeker als je dit vergelijkt met veel armere landen. Al die zegen is vaak ook de reden dat er weinig behoefte is om God te zoeken en te dienen. Dat zag je ook bij het volk van God in de Bijbel. Als het goed met hen ging, weken ze af van Gods wegen en gingen ze hun eigen weg.

Hier in Congo hebben de mensen weinig tot niets. Toch zie ik onder Gods kinderen een grote blijdschap en dankbaarheid voor Zijn hulp, kracht en voorziening. Loven, prijzen en zingen doen ze met hun hele hart. Ze zijn vol geloof voor hun genezing, wetende dat God hun Heelmeester is en dat Hij in alles zal voorzien en voor hen zorgt. Ook geven ze met grote dankbaarheid en blijdschap hun offers.

Met het zien van dit alles heb ik een groot respect voor dit volk gekregen. Zeker ook voor Gods kinderen, en met name onze broeder Tambu Lukoki, zijn vrouw met zijn team, met wie wij nauw samenwerken. Zij dienen de Here met een grote glimlach!

Liefs, Regina

Tags:
Next Post

Share your story: Jilneth