BW---De-vreugde-van-geven

Bemoedigende Woorden: De vreugde van geven!

Pasgeleden bezocht ik ons kindertehuis in Chennai, India. Elke dag heb ik meegedraaid in de dagelijkse routine van de opvoeding van de kinderen. Ik vond het geweldig om te zien hoe zij met hun hele hart geloven en van de Here Jezus houden.

Op een van de dagen kwam er een vrouw langs om vis te verkopen. Terwijl ik op mijn hurken bij de vrouw ging zitten om te kijken hoe zij de visjes schoonmaakte, dwaalde ik met mijn gedachten af naar het Bijbelverhaal over de 5 broden en 2 visjes in Mattheüs 14. Het is een van de vele wonderen die Jezus deed en ook een van de bekendste!

5000 mannen (waarbij de vrouwen en kinderen niet eens waren meegeteld, dus zeg maar 10 tot 15 duizend mensen) werden gevoed. Tussen die grote menigte was er een jongentje met 5 broden en 2 visjes. Het was op dat moment alles wat dat jochie had. Het grote wonder van God is dat Jezus de broden en visjes nam en ze vermenigvuldigde. Iedereen had genoeg te eten, en er was zelfs nog over!

Als ik denk aan hoe Jezus het kleine beetje van deze jongen nam en er duizenden mensen mee zegende, wordt mijn hart zo blij en dankbaar. Het betekent dat God ook het weinige dat wij bezitten van ons kan aannemen, zegenen en vermenigvuldigen, zodat velen erdoor gezegend kunnen worden!

Beste lezer, wat zijn vandaag jouw 5 broden en 2 visjes die jij aan God kunt geven? Wat is jouw ‘alles’ wat je aan de Here kan schenken? Zijn het je talenten, je tijd of kostbaarheden? Ben jij bereid om dat waarmee God jou gezegend heeft, weer terug te geven aan de Here? Daardoor kunnen vele anderen gezegend worden, en kan God ook jou weer meer teruggeven.

Wees niet bang. Probeer het maar, en je zult zien dat God een Waarmaker is van Zijn Woord. Hij geeft jou veel meer terug dan jij ooit aan Hem kunt geven!

Liefs, Regina

Tags: