Geef-niet-op

Bemoedigende Woorden: Geef niet op!

‘Wees blij, want God gaat iets geweldigs voor jou doen. Geef niet op als je het erg moeilijk krijgt en houd nooit op met bidden.’ – Romeinen 12:12

Dit zijn geweldige en bemoedigende woorden van de apostel Paulus uit de Bijbel. Hij zegt eigenlijk dat als je een kind van God bent, je erop mag vertrouwen dat God iets geweldigs voor jou gaat doen. Als je dat eenmaal weet en gelooft, dan ga je veel makkelijker door je dag heen.

Misschien zeg je wel: ‘Regina, gezien alle omstandigheden vind ik dat heel moeilijk te geloven!’ Daarom ben ik zo blij dat jij dit vandaag leest. Hierdoor kan ik jou bemoedigen om, zoals de Bijbeltekst zegt, niet op te geven en niet te stoppen met bidden.
WANT ER IS ECHT HOOP!

Ook al zie je en hoor je over alle toestanden in Nederland en de wereld: de onrust, de onzekerheid, de chaos, de opstanden, protesten, oorlogen, hongersnood, klimaatproblemen, zinloos geweld, misdaad enz. enz. Dan nog zijn deze woorden van hoop de waarheid:

Dat is toch een geweldige reden om niet op te geven en, ondanks alles, blij te zijn! De Bijbel vertelt ons dat Jezus Christus, Gods Zoon, Zijn leven voor jou en mij heeft gegeven. Door Hem is de weg vrij om tot God te bidden. Daarnaast heeft God ook nog Zijn Heilige Geest gestuurd om ons te troosten als we verdrietig zijn, ons te verkwikken als we moe zijn, en onze ogen te openen om Zijn weg te volgen. Er is dus echt hoop!

Geef daarom niet op, maar praat met God. Hij houdt van jou!

Lees ook: ‘Als God liefde is…’

Tags: