BW-Gods-liefde

Bemoedigende Woorden: Gods liefde

‘We hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in hem.’ – 1 Johannes 4:16

Soms gebeuren er in het dagelijks leven dingen die Gods liefde binnen in ons willen stelen. Boosheid en irritatie ontstaan in je denken door de dingen die in jouw leven gebeuren. Dingen die jij hoort en om jou heen ziet. Het zijn vaak dingen die jij onrechtvaardig vindt. Dingen die jou pijn doen en kwetsen.

Wanneer dat gebeurt en je voelt de irritatie en boosheid in je opkomen, probeer dan niet meteen op de situatie te reageren. Maar haal even diep adem en denk een paar minuten aan Gods liefde voor jou persoonlijk. Denk aan wat Hij voor jou gedaan heeft. Want zoals God van jou houdt, zo houdt Hij van alle mensen. Dat wil zeggen: Hij houdt niet altijd van de dingen die wij als mensen doen, maar wel van ons als persoon.

Meteen reageren is niet altijd verstandig. Want dan zeggen en doen we dingen uit irritatie en boosheid, waarvan we later spijt kunnen krijgen. Het is beter om te reageren vanuit Gods liefde binnen in ons. Je bewaart daarmee de vrede van God in je hart en het is goed voor je eigen humeur en uitstraling. Met de grootheid van Gods liefde in je hart, kom je ook nog eens prettiger de dag door.

Daarom wil ik jou vandaag bemoedigen om jezelf elke dag te sterken met de woorden: ‘God is liefde.’ En zoals de Bijbel in onze tekst hiernaast zegt: ‘Wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in hem.’

Liefs, Regina

Lees ook: ‘Jij bent geliefd!’

Tags: