Lifestyle - Groot geloof

Bemoedigende woorden: Groot geloof!

Elk jaar vind ik het heerlijk om, samen met een geweldig team om mij heen, leidster te zijn van het ‘Action Kids’ zomerkamp. Dat zijn de kinderen van 6 tot 8 jaar uit de verschillende Blessing gemeentes. Elk jaar geniet ik ervan om te zien hoe groot hun liefde voor de Here Jezus is!

Altijd sta ik weer versteld van de grote kennis die zij van de Bijbel hebben. (Compliment voor de ouders, maar zeker ook voor onze Kids Church.) Zij bidden en zingen met de handen omhoog, terwijl ze hun ogen gesloten hebben, en schamen zich niet! Geweldig!!

Deze keer maakten we een reis door de tijd. We lieten hun zien dat God er al was vóórdat Hij de wereld schiep. Vanaf die tijd tot nu, en van nu tot in eeuwigheid. We vertelden over Gods grootheid, Zijn liefde voor de mensen en de wonderen die Hij deed. Dat Hij die nog steeds doet en dat zal blijven doen, want Hij is niet veranderd!

We vertelde ook dat we voor alles naar de Here Jezus mogen gaan, door ervoor te bidden. Of het nu iets vervelends, moeilijks of leuks is. Hij staat altijd voor ons klaar om te helpen en voor ons te zorgen.

Op een van de middagen gingen de kinderen in groepjes met hun leiding op zoek naar diverse dingen die in het bos te vinden zijn. Wanneer ze iets hadden gevonden, mochten ze het afvinken van hun lijst. De groep die alles had gevonden, was de winnaar!

Na 5 minuten ontdekte ik dat het laatste groepje nog steeds niet was vertrokken. Ik vroeg hun waarom ze niet aan het zoeken waren. Ze vertelden mij dat hun pen het niet deed. Ze probeerden hem weer aan het werk te krijgen door op hun schoenzolen te krassen, maar het lukte niet. Ook ik kraste op mijn schoenzool, maar zonder resultaat!

Toen riep een van de meisjes: ‘Tante, laten we ervoor bidden!’ Omdat we de kinderen net hadden geleerd om voor alles te bidden, kon ik hier nu niet tegen in gaan en zeggen: ‘Nou, laat ik even snel een andere pen halen.’ Haar grote ogen keken me vol geloof aan, toen ze met het idee kwam om ervoor te bidden. ‘Goed!’ zei ik. ‘Jij bidt, hardop!’


Nadat ze ‘Amen’ had gezegd, deed ik in mijn binnenste een schietgebedje en zei: ‘Och Here, laat deze pen alstublieft werken!’ De tante die leiding gaf aan dit groepje, zette de punt op het papier, begon te schrijven… En ja hoor, de pen deed het gelijk! Wauw!! Dit was een boost in het geloof van deze kinderen!

Wat een geweldig voorbeeld voor ons! Dit is de reden waarom Jezus zegt dat wij als de kinderen moeten zijn! Laten wij dus vandaag, net als de kinderen, dit grote geloof hebben en geloven dat bij God alle dingen mogelijk zijn. Ons denken kan ons vaak aan het twijfelen brengen. Maar heb de zekerheid dat God je altijd helpt, voor je zorgt en wonderen kan doen. Want God is goed en Hij blijft voor altijd Dezelfde (Hebreeën 13:8).

Liefs, Regina

Tags:
Vorig artikel

Het verhaal van Isaac

Volgend artikel

De intelligente dwaas