Bemoedigende Woorden: Hoop voor de toekomst!

‘Eén ding weet ik zeker – en daarbij vergeet ik wat achter me ligt en strek ik mij uit naar wat voor mij ligt – ik snel recht op mijn doel af, ik wil de prijs behalen die in de hemel voor mij klaarligt, nu God mij door Christus Jezus geroepen heeft.’ – Filippenzen 3:14

Elke dag mag je hoop hebben voor wat God in jouw leven wil doen. Daarbij is het belangrijk om niet elke keer terug te kijken naar alles wat er in het verleden verkeerd is gegaan. Misschien is niet alles gegaan zoals je wilde. Mensen hebben jou pijn en verdriet gedaan. Je hebt veel fouten gemaakt. Enz. Te veel terugkijken is zonde van je tijd en brengt je niet vooruit!

Aan het verleden kun je niets meer veranderen. Maar je kunt wél tijd en energie geven aan vandaag en morgen en hoop hebben voor de toekomst in jouw leven. Focus je daarom vanaf vandaag op alles wat je wél kunt doen, en niet op wat je niet kunt doen. Laat teleurstellingen los, vraag vergeving aan God en vergeef de personen die jou pijn en verdriet hebben gedaan. Het is tijd om die periode af te sluiten en om vooruit te kijken naar alles wat er in de toekomst voor jou klaarligt.

In Filippenzen hoofdstuk 3 in de Bijbel kun je lezen hoe God jou vreugde kan geven en de hoop voor jouw toekomst wil zijn.

Begin vanaf vandaag hoop te hebben voor jouw toekomst. En focus je gedachten op wat vóór je ligt en op wat God jou geven wil. Waar jij naartoe gaat, is belangrijker dan waar jij vandaan komt. God heeft het beste voor jou, en dat ligt vóór jou!

Hoop het, geloof het en neem het in bezit!

Liefs, Regina

Lees ook: ‘Hoop voor de wereld’

Tags:
Next Post

Devotionals door en voor vrouwen: Met blijdschap uitzien naar de toekomst