Lifestyle - Bemoedigende woorden Israël

Bemoedigende woorden: Israël

‘De oppermachtige HERE is mijn kracht, Hij maakt mij lichtvoetig als een hert en brengt mij veilig over de bergen.’ – Habakuk 3:19

Afgelopen juni bracht ik een bezoek aan het mooie en o zo veel betekenende land Israël. Een bezoek aan dit land geeft je ogen en gedachten een levend zicht op de Bijbel. De speciale plaatsen, zoals de Tempelberg, Golgotha, graftuin, Gethsémané, Jaffapoort, en ga zo maar door, geven zo’n bijzonder gevoel.

Omdat je weet dat de verschillende verhalen uit de Bijbel daar hebben plaatsgevonden. Daar liep ook Jezus. Hij liep hier waar ik nu loop! Het graf waar Hij begraven werd, maar ook de plaats waar Hij opstond.

Ook bracht ik een bezoek aan de ‘Klaagmuur’. Toen ik al deze vrouwen daar zag (mannen en vrouwen worden gescheiden; elk een eigen kant), vroeg ik mij af: staan ze hier te klagen, te vragen of te danken? Zelf raakte ik de muur aan als een mooie herinnering.

Ik dankte de Heer voor alles wat Hij voor mij en mijn gezin heeft gedaan. Ik zie uit naar wat Hij nog allemaal gaat doen in ons leven, maar ook in deze tijd waarin we leven.

Ik moest denken aan het gebed van de profeet Habakuk. Hij schrijft in Habakuk 3 een lofzang op Gods overwinning. (Misschien wil je dit hoofdstuk voor jezelf lezen.) Hij stond toen niet bij de Klaagmuur, maar dankte ook de Here.

Wij mogen, net als de profeet Habakuk, elke dag – het maakt niet uit waar je bent – de Here danken en dankbaar zijn dat Hij ons heeft gered. We mogen de zekerheid hebben dat Hij onze kracht is.

Liefs,
Regina

Tags:
Next Post

Dit is mijn wonder: Stefka Todorova