Pasen-is-veel-meer

Bemoedigende Woorden: Pasen is veel meer!

‘Ik geef de doden het leven terug. Ik ben Zelf het leven. Wie in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij gestorven is. Wie leeft en in Mij gelooft, zal nooit sterven.’ – Johannes 11:25-26

GOEDE VRIJDAG heeft alles te maken met het brengen van een offer. We kunnen een offer brengen om iets te bereiken. Maar we kunnen ook een offer brengen voor een ander, voor wie we veel, ja, zelfs alles over hebben. Weet jij dat in de Bijbel het offer heel centraal staat?

Het gaat om veel offers, die allemaal wijzen naar dat ene grote offer: het offer van Jezus Christus – Gods Zoon – voor de zonde van de mens op Goede Vrijdag! Dit offer moest gebracht worden om de schuld weg te nemen die ieder mens bij God heeft door zijn/haar zonden.

Jezus bracht op Goede Vrijdag het ware offer en riep uit: ‘Het is volbracht!’ Hij gaf Zijn leven als een betaling in plaats van zondaren. Door dat offer kan Hij ons bevrijden van zonden, schuld en straf. Dan hebben we weer vrede met God en straks eeuwig leven met God. In dit beeld ligt de betekenis van Goede Vrijdag!

‘Dood is dood!’ zeggen de meeste mensen. ‘Er is nog nooit iemand uit de dood teruggekomen, en daarom is er geen leven na de dood.’ Maar is dit ook zo? Wat betekent Pasen? Is dat alleen maar het doorbreken van de lentezon? Nee, Pasen is veel meer! PASEN vertelt ons dat Jezus Christus uit de dood is opgestaan. Jezus leeft! Niet alleen toen, maar ook nu.

Dit is het echte leven! En straks eeuwig leven met God. Iedereen kan het vandaag voor niets ontvangen. Jij ook! Ga naar 5stappentotgod.nl. Deze 5 stappen helpen je op weg.

Ik wens jou fijne paasdagen toe!

Tags:
Vorig artikel

God gaat jouw pad kruisen

Volgend artikel

BRAZILIË: Oasis