lightstock_250058_full_melanie

Bemoedigende Woorden: Een helpende hand

‘Een Samaritaan echter, die op reis was, kreeg medelijden toen hij hem zag liggen. Hij ging naar de gewonde man toe, goot olie en wijn over zijn wonden en verbond ze. Hij zette hem op zijn eigen rijdier en bracht hem naar een logement, waar hij voor hem zorgde’ – Lucas 10:33-34 (NBV).

Heb jij ook het verlangen om van de wereld een betere plaats te maken, maar weet je eigenlijk niet hoe? Jezus vertelde het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Toen er een Jood gewond langs de weg lag, liepen andere Joodse voorbijgangers door. Maar de Samaritaan niet. Hij hielp hem, terwijl Joden en Samaritanen in die tijd niet met elkaar omgingen! Wij moeten zijn als de barmhartige Samaritaan. Wanneer we mensen in nood zien, moeten we hen helpen. Wanneer er slechte dingen in de wereld gebeuren, is er altijd wel iets wat we kunnen doen. Wat kun jij doen om van de wereld een betere plaats te maken?

Je kunt beginnen om je eigen omgeving te vullen met goede dingen: praat vriendelijk tegen andere mensen en doe goede dingen. Breng ook je zorgen bij de Heer in gebed. Door een helpende hand te bieden en te bidden vanuit je hart, heb je al heel veel gedaan!

Elke dag mag je God vragen om je alert te maken, zodat je zult zien waar je kunt helpen! Jezus diende anderen, dus wij moeten dat ook doen. Dien andere mensen met goede daden en met gebed.

Regina Maasbach

Tags: