Bij Maasbach aan tafel: Cathleen Elliott

Cathleen (48) heeft een belangrijke functie in de maatschappij en dient al vele jaren, samen met haar man, trouw in de kerk.

1) Hoe combineer je je drukke baan met de belangrijke functie die je daarnaast hebt in de kerk?
Ik ben geweldig gezegend met een baan waar ik de flexibiliteit heb om zelf te bepalen wanneer ik vrij ben. Ik bepaal altijd al heel vroeg in het jaar mijn vrije dagen, die ik om de activiteiten van de Stichting Johan Maasbach Wereldzending heen plan.

2) Geloof je in het principe van zaaien en oogsten?
Ja, dat is iets wat ik heb mogen leren bij de Stichting Johan Maasbach Wereldzending. De Bijbel zegt: ‘Geef en je zal gegeven worden.’ Ik geloof zeker dat de Here voorziet, elke keer als je Hem op de eerste plaats stelt. Soms denk ik: ook al wil ik graag op vakantie, toch geef ik eerst aan Gods Koninkrijk. En we hebben de laatste jaren niet één keer een vakantie gemist. Als je geeft, zul je zien dat God je dubbel zegent.

3) God op de eerste plaats stellen, hoe pas je dat toe in de praktijk, ook op je werk?
Ik begin elke dag met de Here te vragen om hulp, om kracht om mijn werk goed te doen, om het werk op tijd en op een goede manier af te maken, zodat ik genoeg tijd heb om Hem te dienen. Regelmatig heb ik op werk de gelegenheid om Zijn getuige te zijn, door wie ik ben, door wat ik doe, en door vriendelijk te zijn tegen mensen. God geeft ook de gerustheid in je hart dat je op de plek bent waar Hij jou op dat moment wil hebben.

4) Heb je, naast je baan en alle verantwoording in de kerk, nog wel tijd voor je man, je familie, hobby’s enz.?
Wederom kan ik zeggen dat God voorziet in wat je nodig hebt. Mijn man en ik hebben elkaar ontmoet in de kerk. Hij is ook erg betrokken bij het werk in de kerk. Hij zal mij nooit tegenhouden om iets te doen voor de Heer, en datzelfde geldt andersom. Het is geweldig dat je ook ‘quality time’ kunt hebben terwijl je samen de Here dient.

Tags:
Next Post

Dit is mijn wonder: Christy van Dalen