Black-&-White-party

Black & White Party

Organiseer op kerstavond een gezellige Black & White Party voor je familie en vrienden en bekijk samen ‘Our Christmas Experience’. In dit artikel helpen wij je aan de hand van 5 stappen om dit themafeest een succes te maken.

STAP 1: VRIENDEN EN FAMILIE

Nodig jouw vrienden en familie uit om samen met jou te kijken naar Our Christmas Experience via livestream. Dit kun je doen met een fysieke uitnodigingskaart of door een uitnodiging te sturen via WhatsApp met de link van de trailer erbij. Geef informatie over de dresscode en of ze iets moeten meebrengen. Vergeet natuurlijk niet te vermelden hoe laat ze aanwezig moeten zijn. Het is handig om al rond 19.30 uur af spreken, zodat jullie niets missen van Our Christmas Experience.

Let op! Houd je bij het uitnodigen van mensen aan de huidige richtlijnen van het RIVM.

STAP 2: DRESSCODE

Bij een Black & White party is het de bedoeling dat de outfits zwart, wit of zwart-wit zijn. Omdat het een speciale avond is, is het natuurlijk leuk om er feestelijk uit te zien. Maar het is niet verplicht om in galakleding te komen. Tenzij je dat zelf graag wilt.

STAP 3: FOOD & DRINKS

De week voor kerst is altijd best druk en omdat je meestal op eerste kerstdag een uitgebreid diner hebt, kan het een beetje veel zijn om op kerstnacht ook nog een 3 gangendiner te koken. Daarom hebben wij voor jou een leuk en makkelijk idee: potluck.

Een potluck houdt in dat iedereen die komt wat lekkers meebrengt. Zo kan je je tafel vullen met lekkere snacks en gerechten. Hieronder vind je wat ideeën voor lekkere snacks en gerechten die je zelf makkelijk kan maken of die je gasten kunnen meebrengen.

Granaatappel Sparkler
Mac & Cheese ovenschotel
Chocolade Trifle

 

 

 

 

 

Je kan als host natuurlijk wel zorgen voor wat basis snacks, zoals stokbrood met kruidenboter of roomkaas, chips en noten. Ook kan je zorgen voor servetjes, borden en servies. Daarnaast is het handig om kleine kaartjes te maken voor bij de gerechten, zodat iedereen weet wat het is.

Warme Chocolademelk

Ook heb je drinken nodig op een feestje. Natuurlijk kan je frisdrank halen en voor koffie en thee zorgen. Maar het is ook leuk om een warme chocolademelk bar te hebben. Je hebt als basis warme chocolademelk en daarnaast allerlei bakjes met toppings. Opties voor toppings: mini marshmallows, zuurstokjes, slagroom of cacaopoeder. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, zolang het maar lekker smaakt!

Zorg er wel voor dat alles coronaproof is. Zet handsanitizers op tafel en geef iedereen zijn eigen set met lepels.

STAP 4: FEESTAANKLEDING

Om jouw woonkamer te veranderen in een mini feestzaal, hebben we wat ideeën voor makkelijke feestdecoratie. Eén van die ideeën is om gebruik te maken van themakleuren, zoals zwart en wit. Zorg voor bijpassende kleuren, zodat de decoratie één thema heeft.

Verder kan je ook verschillende kerstquotes ophangen en een kerstletterslinger. Een ander idee is om gekleurde kerstverlichting op de eettafel te leggen, om het eten heen. Ook kan je van zwart-wit gestreept cadeaupapier een tafelloper maken. Leg het in het midden van de tafel in de breedte en maak het vast met plakband.

Als je je woonkamer nog verder wilt versieren, kan je trosjes maken van ballonnen in de themakleuren. Ook kun je een mooie ballonslinger maken om het feestelijk aan te kleden.

Om het helemaal af te maken, kan je wegwerpbordjes en bestek kopen in de themakleuren.

STAP 5: GAMES

Nadat je samen naar Our Christmas Experience hebt gekeken, hoeft de avond nog niet voorbij te zijn. Je kan genieten van gezellige kerstmuziek, lekker eten en spelletjes. Natuurlijk kan je ook bordspelletjes spelen of een leuk kaartspel.

Als je liever teamspelletjes wilt spelen, zijn spelletjes als hints, verboden woord en pictionary leuk. Bij The Blessing Family Bookstore kan je het spel ’40 tellen – Kerst voor jou’ kopen voor maar € 3,99. Met dit spel wordt het zeker gezellig. En misschien leer je zelfs iets meer over kerst!

Met deze stappen organiseer je makkelijk een gezellige avond op kerstnacht.

Klik hier en zet alvast een herinnering aan voor ‘Our Christmas Experience’.

Lees ook: ‘Kerstpresentje voor Our Christmas Experience’

Tags: