Inspiratie- Jilneth & Rachel

Blessing Pact: Jilneth & Rachèl Job

Jilneth & Rachèl Job dienen in The Blessing Dordrecht. Ze zijn sinds juni 2010 getrouwd en hebben een zoontje, Isaiah (1). Door de jaren heen hebben ze veel mogen zaaien en oogsten. Dit is hun Blessing Pact.

1. Hoe hebben jullie Gods voorziening mogen ervaren in jullie leven?
Rachèl: Tijdens de voorbereidingen op onze bruiloft kwamen we erachter dat we niet genoeg geld hadden. Op een hoogtijdag besloten we een speciaal offer te geven. We zaaiden in geloof en verwachting. Uiteindelijk heeft God in alles voorzien en hadden we de dag die we wilden. Mensen gaven geld en allerlei dingen die nodig waren. Achteraf bekeken we de begroting en vroegen we ons af waar het geld vandaan kwam, want alles was betaald en we hebben er geen schulden aan overgehouden.
Jilneth: Het is echt wonderbaarlijk als ik erover nadenk hoe God die dag voorzien heeft.

Rachèl: Ook waren we op vakantie in Suriname en het leek of we tekort zouden komen. Tijdens een grote conferentie hebben we weer gezaaid in geloof. Toen we terugkwamen van vakantie, vonden we een dikke envelop tussen de post. Er zat een anonieme kaart in met wel € 1.000! Ik ging op mijn knieën en zei: ‘Dank U, Jezus!’ Elke keer heeft God ons laten zien dat Hij voorziet, en dat we alleen op Hem moeten vertrouwen.

2. The Blessing Pact ziet God als de Bron van onze voorziening. Hoe passen jullie dit toe in jullie dagelijks leven?
Jilneth: Door het niet van mensen te verwachten, maar van God. Je hebt een zo veel rustiger leven als je beseft dat God je Bron is. Je bent niet afhankelijk van je baas of je baan om rond te komen. Je weet: ‘God is mijn Bron.’ Het besef dat God alles onder controle heeft en dat niets gebeurt zonder dat Hij het toelaat, maakt dat je anders door het leven gaat. Dat is echt een rijkdom. Dat geldt niet alleen financieel, maar voor alles wat je nodig hebt: genezing, rust enz.


3. Wat is volgens jullie het geheim van het geven aan God en het ontvangen van Hem?
Jilneth: Volharding.
Rachèl: En verwachting, van God en niet van mensen.
Jilneth: Geven is een ‘mindset’, een prioriteit. Door een hele simpele handeling krijg je veel meer terug van God. Als jij jouw deel doet, dan mag je ook van God verwachten dat Hij Zijn deel doet.

Tags: