BRAZILIË: Oasis

Bekijk hierboven meer foto’s

Oasis Charity Association zet zich sinds 2010 met hart en ziel in voor straatkinderen wereldwijd. In Brazilië doen we dit op twee locaties: in Curitiba en Osternack. Sindsdien hebben vele kinderlevens een verandering meegemaakt en een hoopvolle toekomst gekregen door Jezus.

‘OASIS heeft als hoofddoel om verfrissing en leven te brengen te midden van de droogte in de woestijn. We ontvangen kinderen van allerlei kleuren en nationaliteiten. Bij OASIS leren kinderen op God te vertrouwen. We zijn God dankbaar voor de geweldige vooruitgang die we mogen zien in de kinderen.’ – Pastor Jeremias Souza (Coördinator zendingswerk Zuid-Amerika)

‘Tijdens haar verblijf in OASIS begon ze weer vertrouwen te krijgen in mensen en in God.’

Het verhaal van Geovana (14)
Geovana Cardozo de Souza woont met haar ouders en 11-jarig broertje in Iguaçú III, een gevaarlijke buurt waar OASIS Curitiba gevestigd is. Als 12-jarige tiener kwam Geovana voor het eerst bij OASIS. Ze was veel op zichzelf en was erg wantrouwend en had een agressieve houding. Ze had geen enkele interactie of relatie met anderen. Ondanks haar rebelse houding, werd ze hartelijk welkom geheten en geliefd door het OASIS team. Dit maakte dat ze de ware reden vertelde van haar agressieve gedrag. Als 7-jarig meisje werd ze misbruikt door haar opa, en deze gebeurtenis heeft zijn sporen nagelaten in haar leven en haar hele familie. Maar doordat ze zo veel ontving tijdens haar verblijf in OASIS, begon ze weer vertrouwen te krijgen in mensen en ook in God. Dit motiveerde haar om alles te vertellen wat er in het verleden was gebeurd. Toen ze hoorde over de kracht van vergeving, begonnen de emotionele banden te herstellen. Ze heeft het verleden losgelaten en haar opa vergeven. Geovana is vandaag een totaal ander meisje. Ze is sociaal en doet mee met alle activiteiten. Wat een groot wonder! Opnieuw blijkt dat het OASIS project zijn doel vervult. God is goed! •

Tags:
Vorig artikel

Bevrijdingsdag

Volgend artikel

Wat zegt Jezus?