MISSION-BRAZILIE

BRAZILIË: De Amazone

In november 2017 ging een groep uit Nederland op zendingsreis naar Brazilië. Ze trokken door het Amazonegebied om mensen over Jezus te vertellen. Het was een reis met een onvergetelijke impact.

‘Het vliegtuig landt in de stad Manaus, de hoofdstad van de Amazone. Het intens warme en vochtige klimaat maakt dat je hart langzamer gaat kloppen. Je lichaam past zich aan. Vanaf de stad Manaus varen we met een boot over de Rio Negro naar een gebied dieper in de Amazone. Je ziet kilometers lang een duidelijke scheidingslijn van zwart en bruingeel water, omdat het water van de Rio Negro en het water van de Amazone niet met elkaar mengen.

Vanaf daar nemen we de bus naar het dorp. Het gebied is prachtig en overal is het groen. De voorganger die ons verwelkomt, heeft een prachtige kerk gebouwd, een veilige plaats midden in de Amazone. Hier zullen we ook blijven slapen. Slapen in een hangmat is het fijnst, niet alleen vanwege het klimaat. Het is ook veiliger om boven de grond te slapen door de vele insecten.

We hebben flyers , cadeautjes om uit te delen aan de kinderen en een beautypakketje voor de vrouwen meegenomen. Ook hebben we boekjes bij ons over de liefde van God en een aantal instrumenten. Elke morgen bereiden we ons voor om naar een dorp te reizen. De wegen zijn niet overal goed begaanbaar. Sommige plaatsen zijn alleen met een boot te bereiken.

We varen over de krokodillenrivier om overal de huizen binnen te gaan en te getuigen van wat Jezus voor ons heeft gedaan. Overal mogen we met de mensen bidden en velen nemen Jezus aan in hun hart. Ook bidden we met velen die een wonder van God nodig hebben. Veel mensen zijn ziek en er is geen dokter in de buurt. Laat staan dat er medicijnen beschikbaar zijn. Anderen weten zich geen raad en hebben voorziening nodig. Weer anderen vragen wanhopig gebed voor hun kinderen.

Op verschillende locaties houden we een kinderfeest met toneelstukjes, spelletjes, schminken en dansen. We delen de cadeautjes uit aan de vele kinderen en ze zijn ontzettend dankbaar. In de avonden hebben we op verschillende locaties diensten. We worden overal warm welkom geheten met speciale optredens van de lokale gemeente. Zelf mogen we de aanbidding en een stukje woord verzorgen. De taal is geen barrière meer als iedereen God begint te loven en prijzen. Op de uitnodiging na het woord komen velen onder tranen naar voren en worden aangeraakt door Gods aanwezigheid.’

Getuigenissen
Tijdens de vrouwendienst kregen veel vrouwen nieuwe moed en blijdschap. In één van de andere diensten was er een meisje dat bijna emotieloos leek. Nadat we met haar hadden gebeden, begon ze te lachen en te stralen. God had haar aangeraakt.

Een andere jongeman werd tijdens de dienst aangeraakt. Hij besloot om zichzelf opnieuw aan God te geven en muziekles te geven in de gemeente. Een voorganger uit één van de dorpen huilde tranen van blijdschap, omdat inwoners van het dorp na lange tijd hun hart aan Jezus gaven.

Tags:
Vorig artikel

China voor Christus

Volgend artikel

Maak moederdag bijzonder!