Cheeseburger-sliders

Cheeseburger sliders

Cheeseburger sliders: de lekkere en perfecte snack voor oudejaarsavond of nieuwjaarsdag. Met hamburgers zit je eigenlijk altijd goed. Met dit recept kan je ervoor kiezen om de broodjes en de hamburgers zelf te maken, maar je kan het jezelf natuurlijk altijd makkelijker maken door bepaalde ingrediënten kant en klaar te kopen.
                
vi’pbcnm;xfk b
Benodigdheden:
  • Mixer met garde en/of deeghaak
  • Houten lepel
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Mes
  • 2 kommen
  • Koekenpan
  • Spatel

Bereiding van de broodjes:

  1. Los de gist op in de lauwe melk. Snij de boter in stukken en laat deze op kamertemperatuur komen.
  2. Mix de boter en suiker in een mengkom met de handmixer tot een romige massa.
  3. Voeg geleidelijk de eieren toe in de mengkom.
  4. Voeg de melk met gist toe en mix tot 1 geheel.
  5. Doe daarna de helft van de bloem en het zout erbij en mix het geheel voor 1 minuut.
  6. Neem de resterende bloem en roer met een houten lepel.
  7. Kneed het deeg in de kom met een deeghaak of op een glad werkoppervlak, waar lichtjes bloem op gestrooid is, met de hand totdat het glad en zijdeachtig is.
  8. Laag het deeg in een kom rusten tot tweemaal het oorspronkelijke volume.
    Dit kan gewoon op kamertemperatuur met een vochtige warme doek over de kom (ca. 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de temperatuur).
  9. Verdeel het deeg in 24 porties en maak er ballen van.
  10. Vouw de randen naar het midden. Draai dan het stuk deeg, zodat de naad naar beneden gericht is. Draai daarna het stukje deeg rond op een met meel bestrooid oppervlak.
  11. Doe bakpapier op de bakplaat en plaats de stukjes deeg erop. Zorg voor genoeg ruimte ertussen.
  12. Laat het deeg opnieuw een half uur rijzen. Doe er een vochtige warme theedoek overheen om uitdrogen te voorkomen.
  13. Bestrijk de broodjes met het mengsel van eigeel en melk. Bestrooi ze met sesamzaadjes.
  14. Doe dit per drie broodjes, zodat je het goed kunt bijhouden.
  15. Bak de broodjes op 200 °C in een heteluchtoven voor ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.
Bereiding van de hamburger:
  1. Draai het gehakt in de vorm van een bal.
  2. Druk de bal plat in de vorm van een hamburger. Zorg er wel voor dat de hamburgers net wat groter zijn dan het broodje, want tijdens het bakken slinkt de burger.
  3. Kruid de hamburgers rijkelijk aan beide kanten met zout en peper (gebruik voor het beste resultaat versgemalen peper en zout).
  4. Bak de hamburgers op middelhoog tot hoog vuur (als je een koekenpan gebruikt, kan je vloeibare boter erbij doen).
  5. Draai de burger pas om wanneer de bovenkant donker wordt. Plaats daarna de cheddarkaas erop en laat ze nog een paar minuten verder bakken.
  6. Snijd de uien in ringen. Bak ze in een koekenpan met een beetje vloeibare boter en voeg een beetje aromat toe.
  7. Snijd de tomaat in schijfjes.
  8. Snijd de augurk in schijfjes.
  9. Snijd de hamburger broodjes doormidden, smeer er een beetje boter op en toast ze in een koekenpan.
Je hamburger slider samenstellen:
  • Neem de onderkant van het broodje en doe er een beetje mosterd en ketchup op.
  • Doe er een slablaadje op.
  • Dan een schijfje tomaat.
  • Vervolgens de gebakken uien.
  • Doe een beetje mayonaise op de bovenkant van het broodje.
  • Gebruik een amuseprikker om alles bij elkaar te houden.
Tags:
Vorig artikel

Een nieuw begin

Volgend artikel

Rakesh & Febe’s Kerst