Lifestyle - Recept Choco Fudge

Choco fudge

Choco fudge is zo lekker en makkelijk om te maken! Je kan het eten als tussendoortje of er lekkere chocolademelk van maken. Ook leuk om weg te geven als leuk cadeautje in de koude decemberdagen. 

            

Benodigdheden:

  • Cakepopstokjes
  • Bakpapier
  • Schaal (20×20 cm)
  • Kom
  • Pan
  • Pannenlikker of pollepel
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding:

  1. Vet de schaal in met boter.
  2. Breek de chocoladerepen in kleine stukjes en doe ze in de kom
  3. Giet de slagroom en de gecondenseerde melk in een pan en klop het met een garde totdat het één geheel is.
  4. Verhit de pan op middelhoog vuur en roer regelmatig met een garde.
  5. Begint de melk te sudderen? Haal de pan van het vuur en giet de melk over de chocoladestukjes.
  6. Laat de chocolade in de kom een beetje zacht worden. Roer de chocolade en de melk met de pannenlikker totdat er een glad en zacht mengsel ontstaat.
  7. Giet het mengsel in de schaal. Zet het minimaal 4 uur in de koelkast.
  8. Wanneer de fudge stevig is, kan je met een mes de choco fudge snijden in 25 gelijke stukken. Tip: verwarm het mes met heet water.
  9. De fudge kan je het beste bewaren in een luchtdicht bakje op kamertemperatuur tot 2 weken na het maken. In de vriezer kan het goed blijven tot 1 maand na het maken.
Tags: