Devotionals-door-en-voor-vrouwen

Devotionals door en voor vrouwen: Geven maakt blij!

Blijdschap is een eigenschap die elke christen zou moeten kenmerken. Toch is het niet altijd even makkelijk om blij te zijn. Ook als vrouw zijn er veel dingen waarmee je te maken hebt. Daarom hebben we een speciale serie met devotionals over blijdschap. Deze zijn geschreven door vrouwen die in elke situatie hun blijdschap hebben behouden. Aan de hand van het Woord van God, leer je de ervaringen en tips van deze vrouwen om altijd blij te zijn!

‘Stuur een deel van je maaltijd naar de arme mensen. Wees niet verdrietig, maar put kracht uit de vreugde die de Here jou geeft.’ – Nehemia 8:10

Toen mijn dochter klein was, had ze van haar zakgeld en met klusjes 10 gulden gespaard. Op een dag kwamen we een dakloze man tegen. Hij zag er arm en ongelukkig uit. Ze keek aandachtig naar hem en zei: ‘Papa en mama, ik wil mijn 10 gulden aan hem geven. Hij heeft het echt nodig.’

Toen ze het geld had gegeven en op zijn ernstige gezicht een glimlach zag, werd ze zó blij! Ja, geven maakt écht blij. Als ik zie hoe moeilijk veel mensen het hebben, dan word ik daar best wel verdrietig van. Het maakt mij dan blij om te delen.

Zelf hebben we ook wel eens in de rats gezeten vanwege een kapotte oven of droger, de schoolkosten van de kinderen of een onbetaalde rekening. Dan baden we ervoor en letten erop dat we tevreden en dankbaar bleven delen. God voorzag altijd weer! Als we gevend zaaien, zal God ook aan ons denken als we het moeilijk hebben.

‘Heb je geen schoenen?’, zei papa Maasbach altijd, ‘Kijk dan naar iemand die geen voeten heeft!’ Papa was niet bang om ook arme mensen het principe van ‘geven aan de Here’ te leren. Dan brachten ze een beetje zure rijst, een sjaal, of iets anders mee naar de campagne. Hij geloofde dat ze met blijdschap daarvan de vruchten zouden plukken. En dat gebeurde ook!

De blijmoedige gever heeft de speciale belofte dat hij of zij geliefd wordt door de Vader. We raken Gods Vaderhart wanneer we, net als Jezus, omzien naar armen, weduwen, wezen, zieken en zwakken. Als ik het zelf moeilijk heb, dan haal ik heel bewust mijn focus af van mijn eigen problemen. Ik put kracht uit de vreugde die de Here geeft in het omkijken naar anderen. Het werkt écht!

Ben je ook wel eens verdrietig? Ga niet bij de pakken neerzitten. Het zendingsveld is om je heen! Jouw handen zijn gezegend als je ze uitstrekt naar de mensen om je heen. Maak een lijstje van mensen voor wie je iets vriendelijks kunt doen. En denk eens aan het OASIS project, waarmee we straatkinderen helpen. Zegenende zal God jou zegenen, je liefhebben en je vreugde geven!

Liefs, Daniëlle

Lees ook: ‘BRAZILIË: Oasis’

Tags: