Devotionals-door-en-voor-vrouwen

Devotionals door en voor vrouwen: Simply Joy

Blijdschap is een eigenschap die elke christen zou moeten kenmerken. Toch is het niet altijd even makkelijk om blij te zijn. Ook als vrouw zijn er veel dingen waarmee je te maken hebt. Daarom hebben we een speciale serie met devotionals over blijdschap. Deze zijn geschreven door vrouwen die in elke situatie hun blijdschap hebben behouden. Aan de hand van het Woord van God, leer je de ervaringen en tips van deze vrouwen om altijd blij te zijn!

‘Wees blij in de Here. Ik zeg het nog eens: verheug je in Hem!’ – Filippenzen 4:4

‘Weinig mensen weten dat mijn roepnaam eigenlijk ‘Joy’ is. Omdat ik mijn eerste naam ‘Daniëlle’ mooier vond, besloot ik vanaf mijn 15e jaar zó genoemd te willen worden. Ik besefte niet dat ik de naam ‘Joy’ niet zomaar had gekregen…

Vanaf mijn 44ste jaar (ja, ja, de overgang, pfff) begon ik bij vlagen hevig te ‘somberen’. Alsof een grijze wolk kwam aandrijven, om daarna stevig op mijn hoofd te gaan zitten; niet van plan om zich op wat voor manier dan ook te laten wegjagen. ‘Jouw naam is Joy, vergeet dat niet!’ herinnerde God mij telkens. ‘Oh, wat ben ik dom geweest, Heer’, bad ik. ‘Sorry dat ik mijn naam Joy nu pas écht waardeer!’ Ik dankte Hem dat mijn ware identiteit nog altijd ‘Joy’ is… hoe ik mij ook voelde!

Op een dag bladerde ik door een stapel hele oude bladen NIEUW LEVEN, op zoek naar de aankondiging van mijn geboorte in 1965. Ik voelde dat daar iets speciaals voor mij in stond. ‘Dat Joy als een vreugde voor Gods aangezicht mag opgroeien’, las ik. Het kwartje viel! Dit ging veel verder dan MIJN vreugde! Het ging om GODS vreugde!

Ik dacht aan Paulus die, hoewel hij helemaal alleen gevangen zat in een koude, donkere kerker, de gemeente tot zegen was. Hij schreef daar aan de gelovigen: ‘Verblijd je altijd in de Here.’ Dat was Paulus’ geheim. Ware blijdschap gaat veel verder dan ideale situaties en happy feelings. ‘In de Here’ kun je altijd blij zijn. Zelfs als de zon verduisterd wordt door een grauwe, grijze wolk!

Wat is het mooi om het geloof als een veilig anker te hebben voor dit soort tijden! Na 10 jaar, toen ik 54 jaar werd, liet ‘de grijze wolk’ los en dreef langzaam weg. Ik ervoer het als een genadewonder: God had mij genade gegeven om veilig door deze periode heen te komen. Ik had zoveel geleerd! En ik ben er als een vreugdevolle overwinnaar uit gekomen!

Vind jij het ook wel eens moeilijk om blij te zijn? Ben je moe van iets waar je al heel lang last van hebt? Wees niet ontmoedigd en bang. Je bent niet alleen. Vertrouw op God, hoe je je ook voelt! Hij ziet je en zal je helpen. En intussen… kijk om je heen en let op de goede dingen. Je bent gezegend. Geef God vreugde door anderen te bemoedigen met kleine, liefdevolle daden en vriendelijke, hoopvolle woorden. God houdt van je!’

Liefs, Daniëlle

Tags: