Devotionals-door-en-voor-vrouwen

Devotionals door en voor vrouwen: Vreugde na Emily

Elk mens krijgt in zijn leven te maken met verlies, verdriet en rouw. Vaak kun je op dat soort momenten niet begrijpen waarom het jou overkomt. Velen verliezen dan hun blijdschap en hebben moeite om te blijven geloven in een God van liefde. Ook Daniëlle Bruin-Maasbach maakte, samen met haar gezin, zo’n groot verdriet mee. Lees hier hoe zij zich in een tijd van groot verlies door de Heer gedragen voelde.

‘U veranderde mijn droevig gebed in een danklied. U nam mijn rouwkleding af en bekleedde mij met vreugde.’ – Psalm 30:12

‘Niet lang geleden vond ik tijdens het opruimen een envelopje foto’s. Het waren de foto’s van de begrafenis van ons dochtertje Emily. Zij werd na een volledige zwangerschap levenloos geboren. Voorzichtig opende ik de envelop en pakte er een foto uit.

Ik zag mijzelf bleekjes en verdrietig in een donkerbruin pakje staan. Ik omarmde mijn hard huilende dochter Jerusha, die toen 10 jaar was. Ik zag mijn man Patrick met tranen in zijn ogen naast mij staan. Hij had zijn arm geslagen om onze 8-jarige zoon Mitchell. De intens verdrietige gezichtjes van onze kinderen waren gericht op het roze kistje waarin hun dode zusje lag. De foto sprak boekdelen. Wat een rouw! Wat een verdriet! Hoe wij ons toen voelden… ik kan het me nu niet eens meer voorstellen!

Er kunnen zulke diepe dalen in het leven van een mens zijn, dat het je niet lukt om zelf blij te worden. Maar we mogen kracht putten uit Gods woorden. Zij schijnen als een straal van licht en hoop door de donkere wolken heen. We lezen namelijk:

‘U veranderde mijn droevig gebed in een danklied. U nam mijn rouwkleding af en bekleedde met mij vreugde.’

Toen ik mijn donkerbruine jasje en rok weer vond, dacht ik even terug aan wat we hadden meegemaakt. Met een gerust hart liet ik het los en stopte het mantelpakje in een container. De foto die ik vasthield, herinnerde mij vooral aan Gods goedheid. Ik voelde dankbaarheid dat Hij ons Zelf uit de put had gehaald. Ik werd blij, omdat ik wist: eens gaan we haar weer ontmoeten! Dit is het waarvoor Jezus kwam. Lees Jesaja 61 en Lucas 4:17-21.

Ga jij vandaag misschien door een diep dal? Heb je een tragedie meegemaakt en lukt het je niet om zelf blij te worden? Er is een goede toekomst, ook na tragedies. Je komt erdoorheen. Je zult er sterker door worden. Je zult weer lachen. Kijk omhoog en laat de Here Zelf jouw droevig gebed in een danklied veranderen. Laat Hem jouw rouwkleren liefdevol afnemen. Neem de nieuwe vreugdekleding aan die Hij je wil geven. Hij houdt van je!’

Liefs, Daniëlle

Tags: