Devotionals door en voor vrouwen: Wees blij voor anderen!

Blijdschap is een eigenschap die elke christen zou moeten kenmerken. Toch is het niet altijd even makkelijk om blij te zijn. Ook als vrouw zijn er veel dingen waarmee je te maken hebt. Daarom hebben we een speciale serie met devotionals over blijdschap. Deze zijn geschreven door vrouwen die in elke situatie hun blijdschap hebben behouden. Aan de hand van het Woord van God, leer je de ervaringen en tips van deze vrouwen om altijd blij te zijn!

‘Een bedrukt mens lijdt een triest leven, maar een vrolijk hart geeft levenslust.’ – Spreuken 15:15

God is een God van zegeningen! Vandaag wil ik jou bemoedigen om niet alleen blij te zijn voor jezelf, maar ook voor anderen wanneer zij een zegen van God ontvangen. Als je dit moeilijk vindt, dan hoop ik dat je de keuze zal maken om dit in je leven te veranderen.

Ik heb namelijk ervaren dat het mij juist grote blijdschap geeft wanneer ik ervoor kies om dankbaar te zijn voor de zegeningen van anderen. Het geeft mij niet alleen blijdschap in mijn hart, maar ook ‘zin’ in het leven, ofwel levenslust!

Hoe groot de zegen ook is en wat anderen ook ontvangen: wees altijd blij en dankbaar. Laat vooral geen afgunst of jaloezie toe in je hart. Want God zegt: ‘Een bedrukt mens lijdt een triest leven.’ Met andere woorden: je wordt er depressief van!

Maak in plaats daarvan jouw wensen bij God bekend. En de Bijbel zegt: ‘Hij zal jou de wensen van je hart geven.’ Begin er vandaag mee om je ook te verblijden wanneer anderen om jou heen gezegend worden. Je zal zien dat het jou een vrolijk hart geeft.

Liefs, Regina

Tags:
Next Post

Wallpaper: Story Of Jonah