Devotionals-door-en-voor-vrouwen

Devotionals voor en door vrouwen: Dankbaarheid

‘Wat je ook zegt of doet, doe het in de naam van de Here Jezus en dank ook God, de Vader, in Zijn naam.’ – Colossenzen 3:17

Alles dankbaar voor Jezus doen heeft mijn leven zoveel beter en blijer gemaakt! Het is door de jaren heen een belangrijk levensprincipe voor mij geworden. Nu moet je niet denken dat ik als een perfecte christen, zwevend op een roze wolk, door het leven ga. Juist omdat ik een zweempje melancholie in mijn karakter heb, maakt het mij heel blij om in mijn dagelijks leven mét en vóór de Here Jezus te leven. Hij heeft alles voor mij gedaan! Ik ben zo afhankelijk van Hem!

O, hoe snel willen onuitgenodigde, bezorgde gedachten naar binnen sluipen om mijn en jouw innerlijke vrede te roven. Ze kunnen helaas wel eens binnenwandelen, maar dan zeg ik altijd: ‘Ik laat ze niet hun tentje in mijn denken opzetten!’

Het hele hoofdstuk Colossenzen 3 laat ons de principes zien van het nieuwe ‘Christus-leven’. Mijn nieuwe leven. Jouw nieuwe leven. Ik ben dankbaar voor de wijze woorden van Paulus. Ze vertellen hoe we onze innerlijke houding als het ware prachtig kunnen aankleden’ met de geweldige eigenschappen die Jezus heeft, en die wij nu ook door Hem gekregen hebben.

Daar helpt een nieuw denken bij! ‘Richt daarom jouw gedachten op de dingen van de hemel en niet op die van de aarde’ (vers 2). De vernieuwde mindset, om alles voor Jezus te doen – ook de dagelijkse klusjes en de dingen die we soms moeilijk vinden – helpt om altijd dankbaar te blijven.

Houd jij ook zo van de Here Jezus en wil jij, net als ik, meer en meer op Hem lijken?

Pak een pen en papier (of gebruik je mobiel of tablet) en schrijf eens de wijze adviezen en bemoedigingen op die Paulus in dit hoofdstuk geeft, die jou persoonlijk aanspreken. Bid ervoor en bedenk dan hoe je ze in je dagelijks leven kunt toepassen.

En volgende keer als je misschien opziet tegen een bepaalde klus, zeg dan: ‘Hemelse Vader,
ik dank U dat ik dit voor Jezus mag doen.’
Wat je ook zegt, laten het positieve woorden van leven zijn, die je spreekt in de naam van de Here Jezus, terwijl je God, jouw Vader, dankt door Hem.

En wanneer je toch ontmoedigd bent, doe dan wat Hebreeën 3:1 en 12:2-3 zegt:


Liefs, Daniëlle

Tip: Bekijk de preek ‘Let op wat je zegt!’

Tags: