Devotionals voor en door vrouwen: Een dag vol blijdschap!

In deze tijd kan het nieuws als grote grijze stormwolken op je af komen. Het is dan moeilijk om de dag goed te beginnen. Daarom is het belangrijk om je focus te verleggen naar iets wat je energie en blijdschap geeft. Deze tip van Godelief Maasbach is goud waard en geeft je een boost van blijdschap in de morgen!

Deze dag heeft de Here gemaakt, het is goed dat wij deze dag jubelen en grote blijdschap ervaren.’ – Psalm 118:24

Wanneer de wekker ‘s morgens gaat (en meestal al ietsje eerder), gaan mijn eerste gedachten uit naar de Here. Voor mijn alarm heb ik gekozen voor het lied ‘Your grace still amazes me’ van Phillips, Craig & Dean.

Het is geen drukke ‘word wakker muziek’, maar het heeft iets bijzonders. De hele tekst is een gebed aan de Here. De eerste woorden zijn: ‘Mijn trouwe Vader, blijvende Vriend.’ Woorden die letterlijk en figuurlijk de toon zetten voor mijn dag. 

Ik kan niet zonder muziek in mijn leven: christelijke muziek. De melodieën, de instrumenten, de woorden. Er zijn veel manieren in deze tijd om aan muziek te komen. Spotify is voor mij de ideale manier daarvoor. Ik maak ‘afspeellijsten’ met namen en daar zet ik de liederen in. Bijvoorbeeld: ‘HAPPY SONGS’ met leuke, blije, opgewekte liederen. ‘PRAYER’ met rustige liederen over gebed. ‘LADIES’ zijn allemaal liederen gezongen door vrouwen. En zo heb ik veel verschillende afspeellijsten.

Liederen, en vooral de woorden van liederen, hebben mij door veel moeilijke tijden heen geholpen. God geeft er hoop, rust en blijdschap door. Jaren geleden had ik een kleine operatie (wel onder algehele narcose). Ik werd de operatiekamer in gereden en liedjes van Hillsong werden afgespeeld. Terwijl ik ernaar luisterde, kwam er een geweldige rust over mij. Het was zo speciaal dat deze muziek aan stond in de operatiekamer. De Here was met mij en Hij liet dat op deze manier aan mij  zien.

Ben jij op zoek naar muziek die jou een goed gevoel geeft? Luister dan naar Maasbach Radio. Het is helemaal gratis en er is 24 uur per dag muziek. Je hoort niet alleen de nieuwste en beste nummers, maar je luistert naar liederen die je ziel goed doen.

Als je deze week tijd hebt, ga op zoek naar jouw persoonlijke lied om de dag te beginnen. Ik weet zeker dat er een speciale melodie of tekst is die jouw dag van goed naar geweldig gaat brengen.

Liefs, Godelief

Lees ook: ‘Share your story: Familie van Leeuwen’

Tags:
Next Post

Wallpaper: Bij Hem ben je veilig!