Dit is mijn wonder: Abigail

Abigail Mills (16) raakte op elfjarige leeftijd depressief. Ze kreeg zelfmoordgedachten en deed ook een zelfmoordpoging. Dit is haar wonder.

‘Vanaf mijn geboorte ben ik opgegroeid met de Bijbelverhalen. Wanneer mijn ouders allebei werkten, ging ik altijd naar mijn tante. Zij speelde een grote rol in mijn leven, want door haar kwam ik al op jonge leeftijd tot bekering.

Mijn familie verhuisde veel van land naar land en van huis naar huis. Dat was nogal wat voor een kind van twee. Dat bleek vooral toen we van Emmen naar Den Haag verhuisden. Ik had ontzettend veel heimwee en alles om mij heen leek verkeerd te gaan. Toen ik elf jaar was, raakte ik depressief. Mijn ouders hadden dit niet in de gaten. Ze merkten wel dat het op school minder goed ging. Ik ging vaak uit de les en raakte snel in paniek.

Elke zondag gingen we naar de kerk, maar ik vond het nooit wat. Niets leek goed te gaan in mijn leven. Alles werd zoveel dat er zelfmoordgedachten in mij opkwamen. Uiteindelijk heb ik ook een zelfmoordpoging gedaan. Ik dacht: ‘Is God er wel? Hij ziet waar ik doorheen ga en doet niks.’ Mijn woede zorgde ervoor dat ik niet zag dat God met mij bezig was. Vanaf het begin van mijn leven was Hij daar.

Op een zondag in de kerk kwamen er drie woorden in mij op: ‘Vertrouw je Mij?’ De tranen begonnen te stromen en ik wist dat God deze woorden tegen mij zei. Ik had daarna zoveel rust en vrede, ondanks dat er nog steeds dingen in mijn leven niet goed waren. Door alles heen zal ik God danken, want ik weet dat ik niet alleen ben. Ik heb familie, vrienden en boven alles God naast mij.

Er zijn zeker diepe dalen in het leven. Maar juist in die moeilijkheden mag je God zoeken en met Hem praten. Het hoeft geen lang gebed te zijn. Je kunt heel simpel aan God vragen om jou te helpen. En weet dat God altijd dicht bij jou is.’

Lees ook: ‘Dit is mijn wonder: Gino’

Tags:
Next Post

God voelt met ons mee