Dit-is-mijn-wonder-Antonie

Dit is mijn wonder: Antonie

Antonie van Beek (68) werd in 2011 geopereerd aan prostaatkanker. Hij kreeg te horen dat hij nog maar 5 jaar te leven had. Dit is zijn wonder.

‘In 2009 leerde ik Jezus kennen in The Blessing Den Haag. 2 jaar later kreeg ik de diagnose: uitgezaaide prostaatkanker. Ik zou nog maar 5 jaar te leven hebben. Op het moment dat ik het nieuws hoorde, merkte ik al dat Jezus dicht bij mij was. Er kwam een troost in mij die niet te beschrijven is.

In datzelfde jaar werd mijn prostaat verwijderd. Terwijl ik naar de operatiekamer werd gereden, zong ik in gedachten het lied: Geneesheer. Daarna kreeg ik 7 weken lang elke dag bestraling. Ook onderging ik een blaasoperatie. Door de ziekte werd mijn band met God steeds dieper. Altijd heb ik de steun en liefde mogen ervaren van Jezus. Ondertussen zat de kanker ook in mijn lymfklieren. Mijn PSA-waarde liep op tot 75. Na het slikken en spuiten van hormonen, daalde deze waarde naar 10.

In 2018 was er een gastspreker uit Afrika in een samenkomst in het Capitol. Hij zei dat er een man in de zaal zat met prostaatkanker. Hij vroeg mij om naar voren te komen, wat ik vol verwachting deed. Hij legde zijn hand op mijn hoofd en bad intensief voor mij. Een week later moest mijn bloed opnieuw getest worden. Mijn PSA-waarde was gedaald naar 0,25. Mijn uroloog begreep er niets van, maar ik wel! Jezus is de grote Geneesheer.

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder. Hoewel ik nog steeds onder behandeling ben, heb ik nooit angst gevoeld. Jezus heeft mij nooit in de steek gelaten en is altijd bij mij. Ook wil ik mijn dank uitspreken naar al het zorgpersoneel. Dank jullie wel!’

Tags: