Dit-is-mijn-wonder-Cherrel

Dit is mijn wonder: Cherrel

Cherrel Balgit (22) verloor begin dit jaar haar baan. Ze bad ervoor en vertrouwde erop dat God zou voorzien. Vorige maand is ze begonnen aan een geweldige nieuwe baan. Dit is haar wonder.

‘In september 2019 ben ik afgestudeerd als pedagoog. Ik kwam al snel aan een baan, maar helaas raakte ik in februari 2020 werkloos. In de periode daarna verstuurde ik veel sollicitaties en werd uitgenodigd voor gesprekken. Maar door een gebrek aan ervaring werd ik niet aangenomen.

Inmiddels was COVID-19 ook in Nederland vastgesteld. De kans op een uitnodiging voor een gesprek was nu nog kleiner. En de detacheringsbureaus, waar ik mij had aangemeld, konden ook niet veel voor mij doen. Ondertussen bleef ik ervoor in gebed en geloofde dat God in alles voorziet.

Op een dag zag ik een vacature voor Intern Begeleider in het speciaal basisonderwijs. Het gesprek verliep goed, maar helaas had ik ook voor deze functie te weinig ervaring. Toch zei de directrice tegen mij: ‘Cherrel, ik ga je een kans geven.’ Dit was de eerste verhoring van mijn gebed!

Er waren twee verschillende opleidingstrajecten die ik zou kunnen volgen. De eerste optie was om de verkorte deeltijd pabo te volgen. Ondertussen zou ik op de school werken als leerkrachtondersteuner. De tweede optie was om een zij-instroomtraject te volgen. Ik zou dan meteen aan de slag gaan als docent, terwijl ik in twee jaar mijn lesbevoegdheid zou halen.

Mijn voorkeur ging uit naar de tweede optie. Helaas was deze optie niet meer beschikbaar, omdat er al genoeg kandidaten waren. Jammer, maar ik geloofde dat God het wel allemaal zou regelen. De eerste dag dat ik daar werkte, had ik een goede indruk achtergelaten bij een collega.

Zij belde de directrice om haar te overtuigen dat ik het zij-instroomtraject moest volgen, ofwel de tweede optie. Op een wonderlijke manier heeft God dit mogelijk gemaakt. Een van de kandidaten was van gedachten veranderd, waardoor er voor mij een plekje vrij kwam. Opnieuw had God mijn gebed verhoord!

Het toelatingsproces tot dit traject duurt normaal gesproken maandenlang. Maar God regelde alles voor mij in drie dagen tijd! Elke tegenslag die ik kreeg, draaide God om in mijn voordeel. Ik wandelde in simpel geloof en deed mijn best. God nam het over en Hij deed de rest!’

Lees ook: ‘Ontdek een hoger niveau van leven.’

Tags: