Dit is mijn wonder: Gerard

Eens was Gerard (55) ongelukkig en bestond zijn leven uit het oplichten en bestelen van mensen. Maar God maakte van hem een totaal nieuw mens. Dit is zijn wonder.

‘Van huis uit ben ik katholiek opgevoed. Ik geloofde ergens ook wel dat God bestond. Maar niet dat Hij van mij, of van wie dan ook, echt kon houden. Ik was nooit gelukkig en altijd erg teruggetrokken en verlegen. Ik leefde in mijn eigen wereldje.

Toen ik 14 jaar was, was ik al een oplichter. Ik verdiende snel geld door valse munten te verkopen. Maar ik verbraste het geld weer net zo snel aan gokken, uitgaan, eten enz. Maar op een gegeven moment werden mijn praktijken ontdekt en belandde ik in de gevangenis.

Dan verzon ik weer wat anders. Ik kwam bijvoorbeeld als gascontroleur aan de deur en lichtte mensen op. Omdat ik mijn geweten had dichtgeschroeid, hoefde ik me nergens schuldig over te voelen. Ik was een harde jongen. Maar aan de buitenkant zag je niet dat ik vanbinnen kapot was.

Toen ik ongeveer 23 jaar was, zat ik helemaal vast in mijn leven. Ik begon God aan te roepen en zei: ‘God, als U van mij houdt, antwoord mij dan.’ Ik merkte dat God Zich met mijn leven ging bemoeien. God zag ongetwijfeld mijn hart en het verdriet over het leven dat ik leidde. Ik begon te beseffen dat ik een zondaar was en dat ik vergeving nodig had.

Op een dag liep ik langs het ‘kruispunt van Maasbach’ in Den Haag. Op de daken zag ik de rode vlaggen wapperen met de woorden: ‘GOD LOVES YOU’. Het leek alsof ik door een grote magneet naar binnen werd getrokken. De receptioniste vroeg: ‘Kan ik iets voor u doen?’ Ik antwoordde: ‘Ja, maar ik weet niet wat.’ Ze nodigde mij uit om eens een samenkomst bij te wonen.

Ik deed dit en onder tranen riep ik het uit tot God. Ik voelde Zijn aanraking en mijn leven begon langzaam van koers te veranderen. Op het moment dat ik mijzelf helemaal aan God overgaf, veranderde er veel in mijn leven. Eens was mijn hart vol haat; nu is mijn hart vol liefde. Eens was mijn hart vol pijn en verdriet; nu ben ik vrij en gelukkig.


Het geweldigste cadeau dat je kunt krijgen, is vergeving. Het is ongelooflijk dat God van mij houdt en mij heeft vergeven. Ik ben verlost van mijn verleden en ben een nieuw mens!’

Tags:
Next Post

Wist je dat Nieuw Leven Online…