Dit-is-mijn-wonder-Gino

Dit is mijn wonder: Gino

Gino Kartoredjo (26) had last van burn-outs en wilde tot drie keer toe een einde aan zijn leven maken. Maar in de kerk vielen alle lasten en zorgen van zijn schouders. Dit is zijn wonder.

‘Toen ik 14 jaar was, kreeg ik van mijn grootouders de taak om mijn familie financieel en emotioneel te steunen. Ik begon met werken en gaf al mijn dromen en doelen op. Vanaf mijn negentiende ging het steeds slechter. De onderlinge problemen in mijn familie werden groter. Ik had last van burn-outs. Ik zag het niet meer zitten en wilde zelfs tot drie keer toe een einde aan mijn leven maken.

Op een avond zat ik na een grote ruzie huilend op mijn kamer. Ik bad: ‘Als er iemand is die over mij waakt, laat het mij dan weten. Vertel mij dat er een familie is die van mij houdt en mij waardeert om wie ik ben.’ Toen herinnerde ik mij dat een vriend mij had uitgenodigd voor de kerk. Ik had niets te verliezen en besloot te gaan.

In de kerk was er een Amerikaanse spreker. Hij zei: ‘Als je pijn en verdriet hebt, weet dan dat deze familie je altijd liefde wil geven en zal waarderen om wie jij bent.’ Daarna deed hij een uitnodiging om je hart aan God te geven. Ik ging meteen naar voren. Op dat moment vielen alle lasten en zorgen van mijn schouders. Ik voelde me meteen gelukkiger.

Sindsdien is het alleen maar beter gegaan. Ik heb inmiddels de studie Bouwkunde afgerond. God heeft mij weer nieuwe dromen en doelen gegeven. Naast mijn natuurlijke familie, heb ik nu ook familie in de kerk.’

Lees ook: ‘Wat doe ik tegen stress, spanning & Burn-out?’

Tags: