Dit-is-mijn-wonder-Joël

Dit is mijn wonder: Joël

Joël Kingma (28) werd gezegend met een goede baan. Toen er door een overname op werk een mindere periode aanbrak, bleef hij op God vertrouwen. Dit is zijn wonder.

‘Een aantal jaar geleden zegende God mij met een nieuwe baan. Vol enthousiasme ben ik daar aan de slag gegaan en zat er vrij snel op mijn plek. Ik kreeg kansen en openingen, waardoor de wind flink in de zeilen zat. Totdat ons bedrijf werd verkocht aan een groter bedrijf. Dat was een minder prettige periode.

Er was veel onduidelijkheid wat de overname precies voor mij zou betekenen en of dit nog wel de juiste werkplek voor mij was. Er speelde door mijn hoofd om eens verder te gaan kijken. Toch besefte ik ook dat dit wel een plek was waar God mij bijzonder geplaatst en gezegend had.

Ik ben er daarom voor gaan bidden en heb de situatie in Gods handen gelegd. Ik vroeg Hem om wijsheid en mij te laten zien wat Zijn wil is. Er volgde een periode van wachten. Ik moest geen overhaaste beslissingen nemen, hoe slecht de situatie ook leek in mijn ogen. Ik wist dat God de oplossing zou geven, bij mijn huidige werk of ergens anders.

Op een gegeven moment moest ik op gesprek komen. Ik kreeg een beloning, waardering en de zekerheid dat ze heel graag met mij verder wilden. Dat was voor mij de bevestiging dat ik nog steeds op de juiste plek zat. Inmiddels werk ik er nog steeds en heb het nog altijd erg naar mijn zin. En sinds begin vorig jaar heb ik promotie gekregen als leidinggevende van het team. En dat alles tijdens deze voor velen onzekere tijden door de coronacrisis. Leg je leven in Gods handen, en Hij zal jou de overwinning geven.’

Lees ook: ‘Dit is mijn wonder: Martijn’

Tags:
Vorig artikel

2021, lentejaar!

Volgend artikel

Als een arend