Dit is mijn wonder: Johan

Een paar jaar geleden kreeg Johan Theunis (54) plotseling een herseninfarct. Hij kwam op de intensive care terecht. Dit is zijn wonder.

‘Op een zondagochtend in de kerk ontdekte ik dat ik ineens last had van een spraakprobleem. Ik praatte langzaam en kon moeilijk uit mijn woorden komen. Ik vond het vreemd, maar besteedde er verder geen aandacht aan. Toen ik ’s middags thuis was, besloot ik toch even op internet te kijken. De symptomen wezen op een TIA. Ik belde de huisartsenpost. Na het horen van mijn symptomen, stuurden ze meteen een ambulance om mij naar het ziekenhuis te brengen. Hier schrok ik wel van.

Terwijl ik in de ambulance lag, kwam Psalm 91:1 in mijn gedachten. Daar staat: ‘Wie schuilt bij God, de Allerhoogste, kan rustig slapen, want de Almachtige beschermt hem.’ Op dat moment voelde ik zo’n rust en vrede over mij heen komen. Deze rust is daarna nooit meer weggegaan.

Er werden allerlei onderzoeken gedaan. Uit de hersenscan bleek dat ik een herseninfarct had gehad. Terwijl ik op de intensive care lag, had ik nog steeds zo’n rust en vrede in mijn hart. Ik voelde God zo dicht bij mij. Geen moment heb ik angst gehad. Ik zei zelfs tegen mijn vrouw: ‘Als ik nu zou sterven, dan ben ik klaar om Jezus te ontmoeten.’ Dat is eigenlijk het mooiste wat er is.

Je hebt vrede in je hart en je weet: wat er ook gebeurt, mijn leven is in Gods hand. Na zes weken volgde er een vervolgtraject. De uitslagen van alle onderzoeken waren helemaal goed. Sindsdien voel ik me nog altijd topfit en ben nog steeds in de rust. Ik ben blij en dankbaar dat ik mag weten: wat de toekomst ook brengen mag, de hand van de Here leidt mij.’

Tags:
Next Post

Het is nooit te laat voor jouw wonder!