Dit-is-mijn-wonder-Moses

Dit is mijn wonder: Moses

Moses (27), oorspronkelijk van Armeense/Assyrische/Aramese afkomst, werd geboren in Irak en groeide op als weeskind. Hij had last van demonische aanvallen. Maar op een nacht riep hij de naam van Jezus aan. Dit is zijn wonder.

‘Door mijn moeilijke jeugd als weeskind begon ik na te denken over het leven hier op aarde. Ik was me bewust van de zinloosheid en corruptie. Ik besloot dat ik geen onderdeel wilde uitmaken van deze vijandige maatschappij en stervende wereld.

Demonische machten begonnen mij aan te vallen op allerlei manieren. Het was beangstigend, maar ik had de Bijbel naast mijn bed liggen. Ook al leek ik maar niet door de Bijbel heen te komen, wist ik wel dat demonische machten vluchten in Jezus’ naam. Ik besloot om de eerstvolgende keer de naam van Jezus aan te roepen.

Midden in de nacht begon ik te roepen: ‘Jezus!’ Vrijwel direct begon er een gezang. Eerst dacht ik nog dat de radio uit moest, want de buren zouden wel eens de politie kunnen bellen. Toen besefte ik dat ik geen radio had en dat dit echt iets wonderlijks was. Het begon zacht, maar werd oorverdovend hard. Ik besloot ervan te genieten. Nog nooit heb ik zoiets prachtigs en adembenemends gehoord.

Ik begon te bidden tot God en zei: ‘Waar U bent, wil ik zijn. Al is het maar dat ik een pilaar mag zijn in Uw tempel, zodat ik een glimp van U kan opvangen. Ik hoef geen ereplaats, Heer. Als ik U maar mag bewonderen in Uw heilige tempel. Waar U bent, wil ik zijn.’

Een jaar later kwam ik in The Blessing Zwolle. God raakte mijn hart aan en ik wist dat Hij mij hier had gebracht. De Bijbel begon te leven en toen ik het las, hoorde ik ineens de roepstem van Jezus. Wat een openbaring was dit. De Schepper van hemel en aarde was Jezus. Dat had ik niet verwacht.

In deze duistere wereld is er niets helderder dan het licht van Jezus. Ik bid dat ook jij Zijn licht mag zien. Roep tot Hem. Ik geloof dat Hij jou zeker, op Zijn eigen unieke manier, zal antwoorden.’

Lees ook: ‘Er is Iemand die om je geeft!’

Tags:
Vorig artikel

Er is een weg

Volgend artikel

De zegen van goede keuzes