Inspiratie - Dit is mijn wonder: Orfeo & Alysha

Dit is mijn wonder: Orfeo & Alysha

Orfeo (31) en Alysha (31) en hun drie zoons zijn een happy family. Dit is hun wonder.

Orfeo: ‘Ik was begin 20 toen ik God bad om een partner. Ik bad God voor een vrouw met wie ik Hem kon volgen en dienen. Op een gegeven moment kwam Alysha de kerk binnen. Zij werd steeds actiever in de gemeente en deed mee met alle activiteiten. Doordat zij zo betrokken was, deden wij veel samen en leerde ik haar kennen.

Op een gegeven moment begon ik gevoelens voor haar te ontwikkelen. Ik weet nog heel goed dat God mij wakker maakte met de tekst: ‘Verlustig je in de Here, dan zal Hij je geven de wensen van jouw hart’ (Psalm 37:4). Als ik God op de eerste plaats zou stellen, zou alles goed komen.

Ik ging in gesprek met mijn voorganger, omdat ik dit niet wilde verpesten door alleen mijn gevoel te volgen. Tijdens dat gesprek kwam ik tot de conclusie dat dit niet het juiste moment was om een relatie met haar te beginnen. Ze was net tot bekering gekomen en ik was er zelf ook nog niet klaar voor.

Ik moest haar de tijd gunnen om God beter te leren kennen. Een relatie met mij zou haar relatie met God op dat moment in de weg zitten. Ik moest op het punt komen dat ik kon loslaten wat ik graag wilde, zodat God mij kon geven wat ik nodig had. Het heeft 2 jaar geduurd, maar God heeft mijn gebed verhoord. Het was niet altijd makkelijk, maar God is trouw! Nu zijn wij bijna 6 jaar getrouwd en hebben 3 kinderen.’

Alysha: ‘Toen ik ongeveer 15 jaar was, gingen mijn ouders scheiden. Zij waren veel te druk met hun eigen problemen en kregen al snel een andere partner. Zij hadden daardoor totaal geen aandacht voor de pijn en het verdriet dat de scheiding voor mij met zich mee bracht.

Al snel kwam ik in een relatie terecht waarin ik te maken kreeg met geestelijke en lichamelijke mishandeling. Zo stapelden de pijn en het verdriet zich op in mijn leven. Ik was wanhopig op zoek naar liefde, maar zocht deze in de verkeerde hoeken. Uiteindelijk belandde ik in een depressie en wilde ik niet meer leven.

Ik zocht hulp bij een psycholoog, maar dat hielp niet voor lang. Ik bleef leven met een depressie. Door een collega die vol liefde en enthousiasme sprak over God, raakte ik geïnteresseerd. Ik begon te kijken naar de tv-uitzendingen van David Maasbach op SBS6.

Later werd ik door diezelfde collega uitgenodigd om naar een dienst te komen waar David Maasbach zou spreken. Die dag voelde ik zo veel liefde, dat ik naar de kerk ben blijven komen. Een paar maanden later heb ik mijn hele leven aan God gegeven. Hoewel ik die dag ongelukkig de kerk binnenkwam, heeft de Heer mij tijdens die dienst genezen van de depressie en de pijn in mijn hart. En nu mag ik Zijn goedheid en liefde elke dag van mijn leven ervaren.’

Tags:
Next Post

KENIA: Impact Trip