Inspiratie - Dit is mijn wonder Pezh Afshari

Dit is mijn wonder: Pezh Afshari

Pezh (25) had last van twijfels, onzekerheden en negatieve gedachten. Maar nadat hij zich liet dopen, veranderde God hem naar een winnaar. Dit is zijn wonder.

‘De Bijbeltekst die voor mijn bekering heeft gezorgd, staat in 1 Johannes 5:3-4:

‘Want God liefhebben, is doen wat Hij zegt. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Elk kind van God kan de wereld overwinnen door op Hem te vertrouwen.’

In de moeilijke momenten van mijn leven heeft deze tekst mij weer nieuwe hoop gegeven. Het is een reminder als ik vergeet welke God ik dien. God dienen is heel simpel en totaal niet moeilijk. Het enige wat God tegenwerkt, ben ikzelf. Ik en mijn gedachten zijn altijd mijn grootste obstakels geweest.

Elke keer als God ‘ja’ zegt, dan denk ik ‘nee’, waardoor ik de volle zegen niet kan ontvangen. Op het moment dat ik breek met mijn twijfels, dan kan ik leven in de volle zegen van God. Ik weet nog dat ik een heel jaar lang twijfelde om mij te laten dopen. Ik heb daar tot de dag van vandaag spijt van.

Daardoor heb ik namelijk een jaar zegeningen misgelopen. Mijn gebed na mijn doop was dat de woorden van deze Bijbeltekst levend zouden worden in mijn leven. Sindsdien heeft God al mijn twijfels, onzekerheden en negatieve gedachten weggenomen.


Ik ben van een loser naar een winnaar veranderd. Sindsdien ben ik gaan leven in het volle vertrouwen in God. Zolang ik Hem volg en Hem als mijn Raadgever heb, zal ik altijd bij de winnaars horen. Ik sta niet aan de zijlijn, maar ik ren mee en strijd mee. En ik hoef niet bang te zijn om Zijn wil te doen. Want: ‘Elk kind van God kan de wereld overwinnen door op Hem te vertrouwen.’’

Tags: