Dit is mijn wonder: Soumaya

Soumaya (21) groeide op als moslima. Jezus heeft haar bevrijd van haar verleden en haar een heel nieuw leven gegeven. Dit is haar wonder.

‘Ik ben islamitisch opgevoed. Toen ik moslima was, heb ik in vervelende situaties gezeten. Ik kende alleen maar angst, verdriet, pijn, onrust en geen liefde. Omdat alles erger werd, besloot ik 5 keer per dag te bidden. Ik droeg 1 jaar lang een hoofddoek om mijn rust te kunnen vinden in de islam. Maar er veranderde niets.

Door omstandigheden bleef ik op een dag bij een christenvriendin slapen. Ze zou de volgende ochtend naar de kerk gaan. Ik besloot mee te gaan. Terwijl ik daar was met mijn hoofddoek op, had ik gelijk spijt. Ik dacht: wat doe ik hier? Ik stond perplex toen ik alles zag wat daar gebeurde.

Dit soort uitbundigheden naar God toe kende ik namelijk niet. Ik lachte om de preken van David Maasbach, want ik snapte er niets van. Later besefte ik dat de levende God tegen mij sprak. Hij wilde mij laten zien dat ik voor Hem moest kiezen. Als ik Jezus aannam als mijn Redder en Verlosser, zou Hij mij eeuwig leven geven en kon ik mijn verleden achterlaten.

Maar omdat ik altijd al in een God geloofde, ging ik gewoon door met mijn leven. Ik hoopte op een beter leven en rust. Op een dag had ik een dilemma met een vriendin op school. Op dat moment stond ik opnieuw voor de keuze:

Jezus volgen of niet. Ik besloot voor Jezus Christus te kiezen. Ik wilde Hem beter leren kennen en besloot Hem te zoeken. Ik vroeg God om in mij te komen wonen, zoals Hij in mijn christenvriendin woont. Op dat moment werd ik een kind van God. God liet mij Zijn echte liefde zien. Hij bevrijdde mij in mijn gedachten.

Geen enkel geloof kon mij uit mijn duisternis naar het licht brengen dan alleen Jezus Christus. Ik geloof dat de Bijbel het Woord van God is. Sindsdien heeft God mijn leven compleet veranderd en mij gezegend. Voor de rest van mijn leven wil ik Jezus volgen en Zijn naam prijzen.

Tags:
Next Post

KENIA: Nairobi