Dit-is-mijn-wonder-Steven

Dit is mijn wonder: Steven

Steven Bhoelai (52) had vijftien jaar last van zware eczeem. Toch bleef hij vasthouden aan Gods belofte van genezing. Dit is zijn wonder.

‘In mijn jeugdjaren rookte ik sigaretten, blowde en gokte. Ook alcohol en vrouwen speelden een belangrijke rol in mijn leven. Hoewel ik alles met mate probeerde te doen, ging ik toch steeds de fout in. Door overmatig alcoholgebruik belandde ik zelfs een keer in coma.

Ook had ik de neiging om te stelen en moeite met vergeven. God heeft mij totaal van dit alles bevrijd. Hij heeft mij een heel nieuw denken gegeven. Daarnaast had ik vijftien jaar last van zware eczeem in mijn beide voeten en linkerhand. Door de heftige jeukaanvallen werd ik vaak midden in de nacht jeukend wakker.

Volgens de doktoren zou deze eczeem nooit helemaal weggaan. Allerlei geneesmiddelen hielpen niet, maar verergerden de eczeem juist. Ik verborg mijn hand en voeten altijd, omdat het er afschuwelijk uitzag. Mijn nagels waren dik en sommige waren losgeraakt.

Ondanks dat God mij niet genas, bleef ik geloven dat de God van de Bijbel die ik dien, de God van wonderen is. Ik had liever Jezus in mijn leven in een ziek lichaam, dan een gezond lichaam zonder Jezus. Ik zei: ‘God, ook al geneest U mij niet, ik weet dat U mij kunt genezen.’

Na vijftien jaar heeft God mij toch genezen. Sindsdien heb ik nooit meer last gehad van eczeem. Ik ben God dankbaar dat Hij mij en mijn gezin zo gezegend heeft.’

Tags: