Share your story: Dolf van de Vegte

Dolf van de Vegte (65) is oprichter en directeur van de christelijke televisiezender Family7. Dit is zijn verhaal.

Hij kende God niet persoonlijk
‘Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin. Mijn beide ouders waren lid van het Leger des Heils. Al jong was ik geïnteresseerd in muziek. Ik speelde kornet in een gospelgroep, waarmee we op tour gingen en vaak concerten gaven. Dat vond ik fantastisch! Zo kwam ik in het wereldje van gospelmuziek terecht. Ik dacht dat ik God kende en mooie dingen voor Hem deed. Maar eigenlijk kende ik God niet. Mijn leven stond haaks op wat ik zei op het podium. Het zat in mijn hoofd, maar niet in mijn hart. Dit zorgde ervoor dat ik vastliep in mijn leven. Ook dreigde mijn huwelijk stuk te lopen.

Een totaal nieuw mens
Inmiddels was ik artiestenmanager geworden. Ik organiseerde concerten en begeleidde artiesten. Op een dag zei iemand tegen mij: ‘Probeer niet eerst je problemen op te lossen. Ga eerst God gehoorzamen.’ Dit sloeg bij mij in als een bom. Drie dagen lang liep ik rond met deze woorden in mijn gedachten. Ik wist in mijn hart dat ik een keuze voor God moest maken. Op het moment dat ik ervoor koos om God te gehoorzamen, werd ik een totaal nieuw mens. Ik werd als het ware opnieuw geboren. God heeft mijn huwelijk volledig hersteld. Mijn geestelijke ogen en oren gingen open. Ik begon de Bijbel weer te lezen en begreep het opeens. De Bijbel is vanaf toen de leidraad voor mijn leven geworden.

Het ontstaan van televisiezender Family7
Ik kreeg het verlangen om voor God te gaan werken. Ik zegde mijn baan op bij het Ministerie van Financiën. Daarna werd ik gevraagd om te helpen bij de tv-productie van Prinsen en Prinsessen, een kinderprogramma dat vroeger te zien was bij de Evangelische Omroep. Daarvan heb ik ongeveer 100 afleveringen geproduceerd. Ik besefte dat er in Nederland op de publieke omroep minder ruimte zou zijn voor het evangelie. Daardoor begon ik na te denken hoe ik de mensen in Nederland via de televisie kon bereiken met het evangelie. Ik wilde een evangelische familiezender oprichten zonder gevloek, zinloos geweld en seksuele uitspattingen. Hier en daar begon ik lokaal uit te zenden. In december 2005 werd Family7 voor het eerst uitgezonden op televisie en internet. Tegenwoordig heeft deze zender een bereik van meer van vier miljoen huishoudens. We hebben een mosterdzaadje geplant, en God heeft het gezegend. We mogen Gods licht laten schijnen en tot zegen zijn voor Nederland.’

Kijk elke werkdag om 18.05 uur naar het programma van David Maasbach op Family7.
KPN, Telfort, XS4ALL: kanaal 78
Ziggo: kanaal 230

Tags: