Elke-dag-is-een-gift-van-God

Elke dag is een gift van God!

Veel mensen zijn vandaag hun passie voor het leven kwijt. Het vuur in hun binnenste is bijna uitgeblust. Het leven is één grote sleur geworden. Maar elke dag is een gift van God. Wakker vandaag het vuur in je binnenste opnieuw aan door blij en dankbaar te zijn.

‘Deze dag heeft de Here gemaakt, het is goed dat wij deze dag jubelen en grote blijdschap ervaren.’ – Psalm 118:24

Bijna uitgeblust
Veel mensen in Nederland hebben geen passie meer voor het leven. Door tegenslagen in het leven hebben ze hun dromen en verlangens opgegeven. Steeds meer mensen geven de relatie met hun man of vrouw, hun kinderen, hun vrienden of hun collega’s prijs.

Het leven is een en al sleur geworden. Ze hebben niets meer in het leven om enthousiast over te zijn. Het vuur dat eens in hun binnenste brandde, is bijna uitgeblust. Maar het goede nieuws is: het waakvlammetje brandt nog, want men leeft en ademt nog. Het is vandaag tijd om dat vlammetje in je binnenste aan te wakkeren, zodat je weer enthousiast wordt over het leven.

Hoe krijg je weer passie voor het leven?
Breng een verandering in je denken en pas de volgende twee principes toe in je leven:

A) Stop met altijd kijken naar wat verkeerd is gegaan in je leven en naar wat je niet hebt.
B) Wees dankbaar dat je leeft en kijk naar wat je wél hebt.

Ga eens voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf:
‘Ik ga niet mijn hele leven rondlopen met een geest van depressie, terneergeslagenheid, angst, vrees en complexen. Ik weet: er zijn obstakels op mijn weg, maar met Jezus ben ik meer dan overwinnaar! Ik weet dat God mijn leven in Zijn hand heeft. Ik weet dat God een hoopvolle toekomst voor mij heeft. En daarom, <noem je eigen naam>, ga ik elke dag opstaan met een blij hart, want vandaag wordt een goede dag!’

Het is maar hoe je het bekijkt
Misschien is niet alles perfect in je leven. Maar wees blij dat je leeft. Wees blij met waar je vandaag bent. Wees blij met waar je naartoe gaat in je leven. Misschien heb je niet de perfecte baan. Maar je hebt een baan. Er zijn genoeg mensen die geen baan hebben. Wakker vandaag het vlammetje in je binnenste aan om weer enthousiast naar je werk te gaan.

Misschien heb je nog niet je droomhuis en wil je mooier en groter wonen. Maar wees dankbaar voor het huis waarin je woont. Wees blij dat je een dak boven je hoofd hebt. Er zijn genoeg mensen die dakloos zijn. Misschien heb je niet de perfecte man of vrouw. Maar je hebt wel iemand om van te houden. Er zijn genoeg mensen die zich eenzaam voelen en niemand hebben om van te houden.

Veel mensen leven omdat ze moeten leven. Alles in hun leven is een moeten en niet een willen. Dat is een groot verschil. Verander vandaag je denken en leef omdat je wilt leven.

Tel je zegeningen
Het is zo makkelijk om te kijken naar de dingen die je niet hebt. Dit gaat bijna vanzelf. En de dingen die je wél hebt, vind je vanzelfsprekend. Denk aan het brood bij de bakker; de overvloed in de supermarkt; schoon water uit de kraan. Het is allemaal zo gewoon geworden. Terwijl dit één voor één zegeningen van God zijn in ons leven.

Ik wil vandaag iedereen uitdagen om iets te doen. (Als je een gezin hebt, kun je dit samen met je gezin doen.) Maak eens een lijst van alle dingen die je wél hebt. Tel al je zegeningen, en vergeet er niet één. Schrijf ook de kleine dingen op. En ik durf te zeggen dat je niet genoeg hebt aan één blaadje.

Ben je gezond? Schrijf op: ‘Ik ben gezond.’ Kan je zien? Schrijf op: ‘Ik kan zien.’ Kan je horen? Schrijf op: ‘Ik kan horen.’ Zie je er goed uit? Schrijf op: ‘Ik mag er zijn.’ En dat kan iedereen opschrijven. Heb je een baan? Schrijf op: ‘Ik heb een baan.’ Heb je familie? Schrijf op: ‘Ik heb familie?’ Ben je getrouwd? Schrijf op: ‘Ik heb een man/vrouw.’ Heb je een kind/kinderen? Schrijf op: ‘Ik heb een zoon/dochter’, of: ‘Ik heb kinderen.’

Heb je een huis? Schrijf op: ‘Ik heb een huis.’ Heb je een auto? Schrijf op: ‘Ik heb een auto.’ Heb je een televisie? Schrijf op: ‘Ik heb een televisie.’ Heb je een telefoon? Schrijf op: ‘Ik heb een telefoon.’ Heb je kleding? Schrijf op: ‘Ik heb kleding.’ Heb je eten en drinken? Schrijf op: ‘Ik heb elke dag eten en drinken.’ Misschien sta je hier nooit bij stil en vind je dit allemaal maar zo gewoon. Toch zijn er genoeg mensen die al deze dingen niet hebben.

Wanneer je deze lijst hebt gemaakt, bekijk hem regelmatig. En als er negatieve gedachten in je opkomen, pak dan deze lijst erbij. Op die manier tel je je zegeningen en alles wat je wél hebt. Zeg: ‘Ik ben dankbaar dat ik leef. Ik ben dankbaar voor alle zegeningen die God mij heeft gegeven.’

Stel een doel in je leven
Sommige mensen hebben geen zin in het leven, omdat ze niets hebben om voor te leven. Ze hebben geen doel voor ogen. Daarom is het belangrijk om doelen te stellen in je leven. Jonge mensen kunnen het doel stellen om hun school goed af te maken.

Als je getrouwd ben, kan je als doel stellen om een betere man of vrouw te zijn. Als je een ouder bent, kan je het doel stellen om een betere vader of moeder te zijn voor je kinderen. En als je je doel bereikt hebt, stel dan meteen een nieuw doel. Er zijn zoveel doelen te bedenken waaraan je kan werken en waarvoor je kan leven.

Als jij vandaag nieuwe passie voor het leven wilt krijgen, denk dan aan alle goede dingen in jouw leven. Wees dankbaar voor alle zegeningen die God jou heeft gegeven. En vergeet het niet: elke dag is een gift van God!

Gebed
Bid met mij mee

‘Here God, ik dank U voor elke nieuwe dag die U geeft. Elke dag is een gift van U. Help mij om blij en dankbaar te zijn voor alle goede dingen in mijn leven. Ik wil ze niet als vanzelfsprekend nemen. U hebt mij gezegend met zoveel goede dingen. Geef mij nieuwe passie voor het leven. Dat ik elke dag met enthousiasme tegemoet mag gaan. Dank U dat U mij ook doelen wilt geven om voor te leven. Heer, U bent zo goed voor mij. In Jezus’ naam bid ik dit. Amen!’

Lees ook: Het wonder van Cherrel!

Tags: