Special - Elke dag is moederdag

Elke dag is moederdag

De taak van een moeder is heel belangrijk in het leven van een kind. Dat was het vroeger al en nog steeds. Al wordt er nu wel anders tegen het moederschap aangekeken. Vroeger waren veel vrouwen echt ‘huisvrouwmoeder’. Maar die zijn bijna niet meer te vinden. De meeste moeders werken vandaag buitenshuis. Daarbij runt moeder ook nog haar eigen taxibedrijfje om de kids overal heen te rijden, zoals naar sport-, muziek-, toneel- en zwemles.

Verschillende soorten moeders
Helaas lopen veel drukke moeders rond met schuldgevoelens, omdat ze niet zo veel tijd en aandacht aan hun kinderen kunnen geven als ze graag zouden willen. Ze moeten nu eenmaal keihard werken om rond te komen.

Maar denk ook aan de vele tienermoeders. Vorig jaar waren dat er, alleen al in Nederland, 2.078! Het is niet makkelijk om een kind op te voeden. Maar voor hen is het nog moeilijker, omdat ze zelf eigenlijk nog kind zijn. Ik hoop en bid dat deze tienermoeders veel liefdevolle hulp krijgen van mensen om hen heen.

Denk ook aan veel vrouwen die er, door omstandigheden, alleen voor staan. Ze verlangen naar een liefdevolle man en vader voor hun kinderen. Maar door de grote drukte in de huishouding, het werk en het gezin, is er vaak weinig tijd om ook nog een man te zoeken.

Tegenwoordig zijn er ook allerlei mogelijkheden om aan een partner te komen via datingsites op de computer, maar daar ben ik geen voorstander van! Misschien ben jij wel zo’n mama. Dan wil ik je vandaag bemoedigen om op God te vertrouwen in je nood. Laat God een man in jouw leven brengen die Hem liefheeft en precies past bij jouw situatie.

Het moederhart
Ondanks al deze veranderingen in het moederschap, is er één ding nooit veranderd: het moederhart! Mama’s liefde voor haar kind is, naast de liefde van God, de grootste liefde die je op aarde kunt vinden. Welke moeder zou haar leven niet geven voor haar kind? Liefde, medelijden, aandacht, tederheid, fijngevoeligheid. Het zijn allemaal gevoelens die God in het moederhart heeft gelegd.

God weet welke grote offers jij voor jouw kind hebt gebracht. Vandaag wil ik graag dat je weet: het is het allemaal waard! Jouw offers maken namelijk het verschil in het leven van jouw kind. En er komt een dag dat je het zal zien!

Lieve mama’s, elke dag ben je bijzonder voor je kind. Maar ik hoop dat je op moederdag in een mooi en heerlijk zonnetje wordt gezet. Heb een fijne Moederdag en geniet ervan. Je bent het waard!

Tags:
Next Post

Share your story: Daniëlla & Priscilla