Er-is-maar-één-God

Er is maar één God!

Er is een spelprogramma op televisie dat ‘Wie van de drie’ heet. Drie personen komen op en stellen zich voor met dezelfde naam en hetzelfde beroep. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben Jan en ik ben kok.’ De kandidaten moesten door het stellen van vragen erachter komen wie de echte Jan was.

Dat was wel eens moeilijk, omdat ze allemaal hele goede en geloofwaardige antwoorden konden geven. Uiteindelijk was er maar één die alle antwoorden kon geven … de echte Jan natuurlijk!

Je hebt heel wat namaakdiamanten en soms zie je heel moeilijk het verschil tussen namaak en echt. Zo is het soms ook voor degenen die op zoek zijn naar God. Vandaag zijn er veel goden. Maar wie is nu echt ‘God’? De Bijbel zegt dat als je Hem zoekt, je Hem zal vinden.

Als je tien mensen vraagt hoe zwaar je tas is, krijg je tien verschillende antwoorden. En waarschijnlijk klopt niet één ervan. De een denkt dit en de ander voelt dat. Wil je echt weten hoe zwaar je tas is? Dan moet je een weegschaal erbij halen. We weten dat de weegschaal bewezen heeft het juiste gewicht aan te geven.

Als je de lengte van je kamer wilt weten, dan heb je een meetlat of een rolmaat nodig. Voor de juiste temperatuur heb je een thermometer nodig. Je hebt iets nodig waarvan je zeker weet dat het de waarheid vertelt. De Bijbel is de waarheid en hieraan kun je testen of de god die je hebt gevonden, de echte ‘God’ is.

Veel mensen hebben zich ‘redder’ genoemd. Maar de echte Redder moet aan zo veel eisen voldoen dat alleen de echte dit kan. Niemand anders kan voldoen aan alle woorden die de Bijbel zegt over de echte Redder van de wereld.

Alleen Jezus kon en kan alle antwoorden geven, waardoor Hij zich onderscheidt van alle namaakredders en -goden. Blijf gewoon zoeken in de Bijbel en blijf je vragen stellen, net zo lang tot ook jij overtuigd bent dat niemand anders dat allemaal kan weten dan alleen Jezus, de Zoon van God, de Redder van de wereld …  en ook jouw Redder!

Lees ook: ‘Ben jij een thermometer of een thermostaat?’

Tags:
Vorig artikel

De helm van redding!

Volgend artikel

Gevallen herfstblaadjes