eet-het-kruis-niet

Game: Eet het kruis niet!

In het paasverhaal komen we verschillende mensen tegen. Sommigen kennen we heel goed en anderen wat minder. Eén van de mensen die we wat minder goed kennen, is Jozef van Arimathea. Toch had hij een belangrijke rol in het paasverhaal.

Jozef was een rijke man en hij was een volgeling van Jezus. Nadat Jezus was gestorven aan het kruis, ging Jozef naar Pilatus om te vragen of hij het lichaam van Jezus mocht begraven. Pilatus zei dat hij dat mocht doen.

Jozef nam toen het lichaam van Jezus en wikkelde het in nieuw, schoon linnen. Daarna legde hij Jezus’ lichaam in een nieuw graf, dat hij pas in de rotsen had laten uitgraven. Hij rolde een grote steen voor de opening.

Benodigdheden:
* ‘Eet het kruis niet!’ printable *snoepjes of kleine snacks *bakjes

Doel van het spel:
Eet zoveel mogelijk snoepjes, maar eet niet het kruis!

Speluitleg:
Op de printable staan verschillende kleuren kruizen in vakjes. Plaats op elk kruisje een snoepje of een lekker snackje. Kies hierna één speler uit om ‘Jozef van Arimathea’ te zijn en stuur hem/haar even naar de gang.

De andere spelers moeten dan een vakje uitkiezen dat het kruis van Jezus is. Wanneer ‘Jozef van Arimathea’ terugkomt, pakt die speler telkens een snoepje uit een vakje en doet het in zijn/haar bakje.

Maar op het moment dat de speler het snoepje pakt dat op het kruis van Jezus ligt, moet iedereen roepen: ‘Eet niet het kruis van Jezus’. Dan gaat de beurt over naar een andere speler die ‘Jozef van Arimathea’ mag zijn.

Het gaat er uiteindelijk om dat je zoveel mogelijk snoepjes verzamelt in je bakje.
Het spel kan meerdere keren worden gespeeld.

Klik hier om meer kinderactiviteiten te ontdekken!

Tags:
Vorig artikel

Paasactiviteiten voor het gezin!

Volgend artikel

Game: Paastrivia