Paastrivia

Game: Paastrivia

Daag jouw vrienden en familie uit voor een leuke spelavond en test jouw kennis over Pasen aan de hand van deze Paastrivia. Verdien zoveel mogelijk punten door de vragen goed te beantwoorden.

Benodigdheden:
*Paastrivia printable *wand *plakband

Doel van het spel:
Verdien zoveel mogelijk punten door de vragen goed te beantwoorden. Knip als eerste de printable uit en plak deze op een deur of muur, zoals op de foto. Op elk kaartje staat een puntenaantal met aan de achterkant een vraag en het antwoord. Hoe meer punten op het kaartje staan, hoe moeilijker de vraag is. Er zijn 5 categorieën – mensen, nummers, kruisiging, plaatsen en random – en elke categorie heeft 6 vragen.

Speluitleg:
Verdeel de spelers in 2 teams en bepaal wie als eerste mag beginnen. Per ronde mag een team 1 kaartje uitkiezen, waarvan zij de vraag moeten beantwoorden. Een persoon van het andere team leest de vraag voor. Als ze de vraag goed beantwoorden, dan mogen ze dat kaartje bewaren. Als ze het fout beantwoorden, dan wordt dat kaartje teruggehangen op de muur, maar deze keer met de vraagkant zichtbaar. Deze vraag kunnen ze dan niet meer kiezen. Dit gaat zo verder, totdat alle vragen zijn gekozen. Daarna worden de punten van de teams opgeteld. Het team met de meeste punten wint.

*Als je met weinig mensen bent, kan je ieder voor zich laten spelen.

Tags: