Lifestyle - Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes

Heb jij altijd al gingerbread koekjes willen maken en versieren? Hier is een makkelijk recept met een heerlijk resultaat. Een leuke bezigheid voor de donkere en koude decemberavonden. Ideaal om weg te geven aan vrienden, familie of buren. Maar natuurlijk ook lekker om zelf te eten bij een kop warme thee of chocomelk!

Ingrediënten voor de koekjes:

  • 113 gr / 1/2 cup zachte boter
  • 165 gr / 3/4 cup donkere basterdsuiker
  • 80 ml / 1/3 cup melasse/suikerstroop
  • 1 groot ei
  • 30 ml / 2 eetlepels water
  • 340 gr / 2-2/3 cups patentbloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1/2 theelepel pimentpoeder

Ingrediënten voor het glazuur

  • 1 eetlepels / 10 gr meringue mix
  • 400 gr poedersuiker
  • 60 ml warm water

Benodigdheden:

  • Oven
  • Koelkast
  • 3 kommen
  • Mixer
  • Garde
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Gingerbread man koekjesvorm of papieren vorm
  • Vershoudfolie
  • Weegschaal

Bereiding koekjes:

  1. Mix de boter en de basterdsuiker tot het licht en luchtig is.
  2. Mix daarna de melasse, het ei en het water erbij.
  3. Mix in een andere kom de andere ingrediënten bij elkaar met een garde.
  4. Mix de droge ingrediënten geleidelijk met het botermengsel.
  5. Verdeel het deeg in tweeën.
  6. Kneed het in een bol en wikkel het in vershoudfolie.
  7. Leg het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 175 ℃.
  9. Strooi lichtjes wat bloem op een oppervlakte. Rol het deeg daarop uit.
  10. Het deeg moet ongeveer 0,3 cm dik zijn.
  11. Snij de gingerbread man uit met een koekjesvorm of met een papieren vorm en een mes.
  12. Leg het bakpapier op de bakplaat en vet het bakpapier in.
  13. Leg de gingerbread koekjes op het bakpier en bak ze voor 8-10 minuten, totdat de randjes stevig zijn.
  14. Verplaats de koekjes naar een rooster en laat ze afkoelen.
  15. Versier de koekjes met glazuur.

Bereiding glazuur:

  1. Los de meringue mix op in het warme water en zeef de poedersuiker in een kom. Tip: Zorg ervoor dat de kom vetvrij is, zodat je glazuur een goede consistentie heeft.
  2. Voeg het water waarin de merengue mix is opgelost toe aan de poedersuiker. Mix het voor 1 minuut op een lage snelheid.
  3. Mix het daarna op hoge snelheid voor ongeveer 8-10 minuten tot het glazuur zachte pieken vormt.
  4. Doe het glazuur in een spuitzak. Zorg ervoor dat je de zak goed sluit, zodat het niet uitdroogt. Of bedek de kom met een vochtige doek. Heb je geen spuitzak? Dan kan je het glazuur ook in een plastic zakje doen (bijvoorbeeld een boterhamzakje). Knip er een klein hoekje af, zodat je het glazuur eruit kan knijpen.
Tags:
Vorig artikel

Jezus, de Vredevorst

Volgend artikel

Christy’s Kerst