gino_1

Dit is mijn wonder: Gino Kartoredjo

Gino (22) kreeg op 19-jarige leeftijd een burn-out en wilde een einde aan zijn leven maken. Dit is zijn wonder.

‘Op mijn veertiende kreeg ik van mijn grootouders de taak om mijn familie financieel en emotioneel te steunen. Ik ging werken en gaf al mijn hopen, dromen en doelen op. Vanaf mijn negentiende brokkelde alles af. In mijn familie waren er steeds meer onderlinge problemen. Ik had last van burn-outs en wilde zelfs tot drie keer toe een einde aan mijn leven maken. Op een avond zat ik na een grote ruzie huilend op mijn kamer en bad: ‘Als er iemand is die over mij waakt, laat het mij dan weten. Vertel mij dat er een familie is die van mij houdt en mij waardeert om wie ik ben.’ Toen herinnerde ik mij dat een vriend mij had uitgenodigd naar de kerk. Ik had toch niets te verliezen en besloot te gaan. Die avond in de kerk was er een Amerikaanse spreker. Hij zei: ‘Als je pijn en verdriet hebt, weet dan dat deze familie je altijd liefde wil geven en zal waarderen om wie jij bent.’ Vervolgens deed hij een uitnodiging om naar voren te komen en je hart aan God te geven. Ik ging meteen naar voren. Vanaf dat moment vielen alle lasten en zorgen van mijn schouders af. Ik voelde me meteen gelukkiger. Daarna is het alleen maar beter gegaan. Ik ging studeren en ben nu bijna klaar met mijn studie. Ik heb weer nieuwe dromen, hopen en doelen. Naast mijn natuurlijke familie, heb ik nu ook familie in de kerk.’ •

Tags:
Vorig artikel

Het Wilhelmus

Volgend artikel

Dit is mijn wonder: Pezh Afshari