Gods-beloften-voor-mama's-Helen

Gods beloften voor mama’s

‘Degenen die op Hem blijven vertrouwen, die vaak hun gedachten aan de Here wijden, zal Hij in volkomen vrede laten leven! Vertrouw altijd op de Here God, want de Oppermachtige Here is je eeuwige toevlucht.’ – Jesaja 26:3-4

Het kan weleens zijn dat je midden in de nacht wakker wordt en dat je daarna niet meer in slaap kunt vallen. Het kan zijn dat je wakker wordt door een wekker die je per ongeluk aan hebt gezet, zoals mij laatst overkwam.

Het was zeker niet mijn bedoeling geweest om de wekker te zetten voor dat tijdstip. Maar vlak voordat ik ging slapen, was de wekker bijna gevallen. Waarschijnlijk heb ik toen per ongeluk het knopje van de wekker aangedrukt. Dus midden in de nacht ging de wekker af…

De wekker deed goed zijn werk, want niet alleen ik werd wakker, maar ook mijn man en de hond. Ik deed de wekker uit en probeerde weer in slaap te komen, maar het lukte niet. Mijn man was al in slaap gevallen en de hond ook. Maar ik kon gewoon niet meer slapen.

Misschien heb jij ook weleens zo’n moment gehad dat je niet kan slapen. Of misschien heb je het wel vaker? Het kan zijn dat je misschien niet kan slapen, doordat je je zorgen maakt over moeilijkheden of over je kind of kinderen.

Deze gedachten zorgen er niet voor dat je je er beter over gaat voelen. Nee, dat zeker niet en het zorgt er ook niet voor dat je lekkerder gaat slapen. Want na zulke nachten voel je je vaak moe en soms ook nog eens bezwaard.

Maar wat mij juist helpt in deze situaties, is om te denken aan Jezus’ liefde voor mij en te denken aan wie Hij was en wat Hij deed voor de mensen in de Bijbel. Ik begin Bijbelverhalen te vertellen in mijn hoofd of ik zeg een mooie Bijbeltekst op. Wanneer ik dit doe, komt Gods vrede over mij en ervaar ik Zijn rust.

Dit was dan ook wat mij op deze bewuste avond weer deed slapen. Terwijl ik het verhaal van Jozef aan het vertellen was, viel ik rustig in slaap. God wil ook jou een goede nachtrust geven. Het enige wat je daarvoor moet doen, is je uitkomst verwachten van Hem.

Wanneer jij een keer niet kunt slapen, denk dan aan de Bijbelverhalen en weet: wat God voor anderen heeft gedaan, dat kan Hij ook voor jou doen.

Liefs, Helen Grace

Tags: