Tim-Gods-beloften-voor-papas

Gods beloften voor papa’s

‘Mijn God zal uit Zijn rijkdom in Christus Jezus je alles geven wat je nodig hebt.’
– Filippenzen 4:19

Wat is dit toch een geweldige tekst! Uit Zijn rijkdom zal Hij ons alles geven wat we nodig hebben! Als je de tekst zo even snel leest, lijkt het bijna alsof je God om de jackpot kan vragen, en dat de volgende dag een immens bedrag op je rekening staat!

Eind 2020 brak er een nieuw moment aan in mijn leven. Ik werd vader! Iets waar ik jaren over na had gedacht, werd nu werkelijkheid! Vaak vroeg ik mij af hoe het zou zijn om zo’n klein ventje te hebben, dat helemaal mijn verantwoordelijkheid is. Zijn schaterlachje, het spelen met zijn voetjes en het volgen van zijn ontdekking van zichzelf en de wereld, is gewoon heerlijk om te zien en mee te maken!

Vrienden hadden mij verteld dat het vaderschap een rollercoaster zou zijn met geweldige genietmomenten en ook uitputtingsslagen. Maar toch had niemand me kunnen voorbereiden hoe intens het slaapgebrek zou zijn met een newborn in je leven. Nieuwe vaders (vooral die de nachtflesjes doen) weten vast waar ik het over heb!

Een baby moet in het begin elke 3 uur drinken. Dan is eindelijk om 12 uur ’s nachts je kindje in slaap gevallen en kan je zelf proberen wat slaap te pakken. Maar daar lig je dan, te luisteren of het wel goed gaat, of je baby nog wel slaapt. Wat is dat geluidje?

En als je dan eindelijk zelf in slaap bent gevallen, is het na hooguit een uurtje alweer tijd om op te staan om het flesje voor te bereiden en op tijd klaar te zijn voordat je baby de kans krijgt om het hele huis bij elkaar te… roepen! Elke 3 uur! En dan netjes 9 uur ’s ochtends weer fris op je werk om je baan te doen.

Ik had geen jackpot nodig, geen nieuwe baan, geen mooie auto. Slaap had ik nodig! Energie! Ook al was het maar een klein beetje. Tijdens de Month of Prayer van The Blessing Churches was er een moment waar we ons gebedsverzoek op een blaadje mochten schrijven, en dan zouden we er met z’n allen voor bidden.

Mijn vrouw en ik keken elkaar aan. We dachten aan wat we nu eigenlijk het liefst van de Here zouden verwachten, en we zeiden tegen elkaar: ‘Als Gods Woord zegt dat Hij ons alles geeft wat we nodig hebben, waarom zouden we dan niet gewoon om slaap kunnen vragen?’ Dus we vroegen de Here simpelweg of hij ons zoontje ’s nachts wilde laten doorslapen. En ik verzin het niet: vanaf letterlijk die avond sliep ons zoontje ineens hele nachten door, en hadden wij onze nachtrust terug!

Jonge vaders, ik wil jullie bemoedigen vandaag. Het vaderschap kan soms zeer vermoeiend zijn. Je kan je onzeker voelen. Het is een nieuwe, geweldig grote verantwoordelijkheid, die veel vragen met zich meebrengt. ‘Doe ik het wel goed?’ ‘Hoe kan ik het combineren met mijn werk?’ ‘Sta ik mijn vrouw wel goed genoeg bij?’ Wat het ook is of wat je nodig hebt; de Here God weet het. En Hij zal je alles geven wat je nodig hebt.

Jezus heeft meer verantwoordelijkheid gedragen dan wij ooit zullen dragen. Meer mensen hadden Hem nodig dan men ons ooit nodig zal hebben. Toch was Hij nooit overweldigd of ongeschikt voor de taak. Jezus wil jou helpen en leiden, zodat jij die prachtige taak van het vaderschap kan uitvoeren. Hij zal jou alles geven wat je daarvoor nodig hebt. Zelfs al is het zoiets simpels als slaap!

-Tim Wijnhof-

Lees ook: ‘Gods beloften voor papa’s’ van Rakesh Gangaram Panday

Tags: