Gods-beloften-voor-papas---Rakesh

Gods beloften voor papa’s

‘De Here is wonderbaarlijk goed voor hen die op Hem wachten, voor wie naar Hem zoeken.’
– ‭‭Klaagliederen‬ ‭3:25‬‬‬

Vader zijn is een groot voorrecht. In mijn ogen is het vaderschap iets bijzonders waar je niet lichtzinnig over kan doen. Als vader heb je een speciale positie in het gezin met een enorme verantwoording. Je draagt het beeld van God, de hemelse Vader in je.

Het is geweldig en zelfs ook leuk om een vader te zijn. Het is geen last, maar juist een eer om te mogen doen. Ik geniet ervan om vader te zijn. Maar als ik vroeger dacht aan Vaderdag, had ik altijd een dubbel gevoel.

Zelf heb ik geen goed voorbeeld gehad van wat het vaderschap inhoudt. Mijn vader was afwezig en als hij er was, gaf hij een slecht voorbeeld. Hierdoor miste ik een bepaald fundament dat alleen een vader in zijn kinderen kan leggen. Helaas ben ik niet de enige vader die zo is opgegroeid.

Nu ik zelf vader ben, wil ik een vader zijn die liefdevol is. Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn twee lieve dochters. Kinderen zijn een geschenk van God. Daarom is mijn gebed altijd: ‘Here, help mij een vader te zijn zoals U bedoeld heeft. Al weet ik zelf niet precies hoe dat eruitziet.’

Misschien weet je niet hoe je met je kind kan bidden, omdat jij dat nooit hebt meegemaakt. Misschien heb je nooit ervaren hoe het is om als kind een gesprek te hebben met je vader en hem vragen te stellen. Misschien weet je niet hoe je je moet gedragen als vader. Weet dan dat je het niet in eigen kracht hoeft te doen.

God leidt mij dagelijks in hoe ik mijn rol als vader moet vervullen. Ik maak zo vaak mee dat God mij laat zien wat ik moet doen of hoe ik iets moet doen. Ik weet dat God ook jou zal laten zien hoe je jouw kinderen moet opvoeden in de vreze des Heren.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is Hem vragen om hulp, wijsheid en leiding. De Bijbel zegt:

‘Als je wilt weten wat God van je verwacht, vraag het Hem en Hij zal het je graag vertellen. Want Hij staat altijd klaar om ieder die Hem daarom vraagt, voldoende wijsheid te geven, Hij zal het je niet kwalijk nemen.’ – Jakobus 1:5

Je mag God altijd vragen om wijsheid en Hij zal het je altijd geven. Is dit niet geweldig? Wat je ook nodig hebt: kracht, wijsheid, troost of bevestiging. God zal het je geven, want Hij staat voor je klaar!

Wanneer je God zoekt, zal Hij je helpen en leiden in al deze dingen. Het is daarom belangrijk om elke dag tijd met God te spenderen en Hem te zoeken. Lees Zijn Woord en bid elke dag. Laat je door Hem vullen en breng al je lasten en zorgen bij Hem! Wanneer je Hem zoekt, zal Hij ‘wonderbaarlijk goed’ voor je zijn!

-Rakesh Gangaram Panday-
Tags:
Vorig artikel

Gods beloften voor papa’s

Volgend artikel

Vrees niet!