Gods beloften voor papa’s

Als vaders hebben wij een geweldig voorbeeld in God de Vader. Laten wij dan ook kinderlijk geloof hebben in hem, zoals onze kinderen in ons. Ontdek welke belofte de Here voor jou heeft.

‘Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig om je heen, want Ik ben jouw God. Ik zal je kracht geven en je helpen, Ik zal je overeind houden met Mijn heilrijke rechterhand.’ – ‭‭Jesaja‬ ‭41:10‬

Dit zijn de woorden van God, onze liefdevolle Vader. Hij is met jou, beschermt jou, troost jou, geeft je kracht, helpt je en brengt je erdoorheen. Halleluja!

Toen onze zoon Evan leerde fietsen zonder zijwieltjes, zei hij: ‘Papa, laat me niet los, hè?’ en: ‘U moet me wel vasthouden, pap.’ Het gekke idee dat ik niet constant bij hem was op dit spannende moment en hij alleen moest leren fietsen, maakte hem nerveus en angstig. Toen hij eenmaal doorkreeg hoe het fietsen werkte en zag dat hij het zelf kon, zei hij: ‘Pap, u hoeft me echt niet meer vast te houden hoor. Ik kan het al.’

Kinderlijk geloof | God helpt ons daar waar we het nodig hebben.Dit contrast laat zien hoe wij vaak reageren op situaties in het leven. Vallen en opstaan hoort nu eenmaal ook bij het leven. Alleen zo leren we te vertrouwen. Zoals ik Evan moed insprak om door te zetten, zo spreekt God ook tegen ons. God is met ons in elke situatie. Hij houdt ons in de gaten en Hij helpt ons daar waar we het nodig hebben. Misschien vraag je je af: ‘Is dit ook zo in mijn situatie?’ of: ‘Hoe moet ik mijn vertrouwen dan in God stellen?’

Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: kinderlijk geloof. Als jij gelooft dat deze woorden van God ook voor jou zijn, dan mag je deze belofte aannemen. God houdt ook van jou! Als kind van God mogen wij erop vertrouwen dat onze hemelse Vader doet wat Hij belooft.

Kinderen kijken vaak naar hun vader en putten kracht uit zijn voorbeeld. Als hij zegt dat ik het kan, dan kan ik het! Zo eenvoudig hoort het geloof te zijn. Laten wij ons kinderlijk geloof niet verliezen. Wat er ook gebeurt en wat we ook om ons heen zien gebeuren; er is altijd een antwoord bij God. Hij is nooit ver weg.

Niet lang geleden kreeg ik deze tekst van God:

‘Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig om je heen, want Ik ben jouw God. Ik zal je kracht geven en je helpen, Ik zal je overeind houden met Mijn heilrijke rechterhand.’
– ‭‭Jesaja‬ ‭41:10‬

Op dat moment wist ik nog niet dat ik door een moeilijke fase in mijn leven heen zou gaan. Door een zware hernia kon ik niets meer. Elke beweging deed pijn en zelfs niets doen deed vreselijk pijn. Ik voelde mij hulpeloos en kon mij bijvoorbeeld niet goed beheersen als de kinderen druk waren. Ik voelde mij geen goede echtgenoot en vader in die tijd. Maar God hield Zich aan Zijn Woord. Hij hield mij omhoog met Zijn heilrijke rechterhand. God heeft mij geholpen, kracht gegeven en door de storm heen gebracht. Nu ben ik zo dankbaar dat ik met mijn vrouw en kinderen anderen over Gods liefde mag vertellen en dat Hij ons niet alleen heeft gelaten.

Misschien heb jij ook iets ergs meegemaakt of ben je nu op zoek naar antwoorden. Ik wil je zeggen: God kan je helpen! Hij belooft jou te helpen! Je hoeft het niet alleen te doen. Als je zelf niet meer verder kan, zegt Hij: ‘Wees niet bang! Ik ben jouw God, Ik geef je kracht en Ik hou je overeind! Je komt erdoorheen.’

-Sinclair van Dalen-

Lees ook: ‘Gods beloften voor papa’s’ van Tim Wijnhof

Tags:
Next Post

Gods geweldige namen